Show Email
jídlo, které pro smetánku společnosti připravují v restauracích oceněných Michelinskou hvězdou, si běžný dělník ve šroubárně nemůže dovolit, naštěstí jsou porce malé a ošklivé
---text přílohy---
1
„MICHELINSKÁ HVĚZDA“
TAKHLE V PRAZE VAŘÍ KUCHAŘI OCENĚNÍ MICHELINSKOU
HVĚZDOU. PODÍVEJTE SE NA JEJICH JÍDLA!!!
Restaurace Field (U Milosrdných 12, Praha 1)
Předkrm: Treska s topinamburem, okurkou a rakytníkem - 370,- Kč
Hlavní chod: Jalovice s kedlubnou, šalotkou a hořčicí - 590,- Kč
2
Dezert: Rebarbora s ovčím sýrem a fenyklem - 250,- Kč
Šéfkuchař Radek Kašpárek říká:
„Z obhajoby Michelinské hvězdy mám obrovskou radost!
Děkuji především všem zaměstnancům, kteří se o ni tolik zasloužili, bez nich by tento úspěch nebyl.
„Pro mě je to výzva pokračovat v práci a neustále se zlepšovat.“
3
4
Restaurace Alcron (Štěpánská 40, Praha 1)
Restaurace La Degustation (Haštalská 18, Praha 1)
Jedenáctichodové menu Dégustation Du Chef v této restauraci je gurmánskou cestou kolem světa chutí.
V prvním chodu si pochutnáte na dýni hokkaidó, pražské šunce se šlehačkou a na jazyku poválíte víno Riesling 2015 – Sonberk či hroznový mošt.
V dalších chodech vás kromě vynikajících vín čeká třeba třeboňský amur s pór-kem a jikrami, sumec s petrželí a mandlemi, králík s křenem a jablky či telecí dršťky a černé lanýže.
Za menu zaplatíte 3.350 korun a za vína 2.100 korun.
Jedno z jídel, které vám uvaří v La Degustation.
5
Restaurace Eska (Pernerova 49, Praha 8)
Předkrm: Uzený hovězí tatarák se šalotkou, hořčicí a topinkou - 238,- Kč
6
Hlavní chod: Sumec na páře s tuřínem, kedlubnou, syrovátkou a medvědím česnekem. 398,- Kč.
7
Dezert: Smaženka z loupáku se skořicí s pečeným jablečným kompotem a mandlemi - 168,- Kč.
Šéfkuchař Martin Štangl říká:
„Jsem přesvědčený, že jedním z důvodů, proč jsme tohle ocenění dostali, je skvělá parta a atmosféra, kterou v Esce máme.
Všem za to děkuju a těším se, co dalšího společně vytvoříme!“
8
Autor: Mária Rušinová HODNOCENÍ:
sores: Luxusní žrádlo v luxusní putyce je jen pro horních 10 tisíc, zbytek může jen čumět. Taková je u nás životní úroveň!! Střední vrstva neexistuje, češi jsou laxní a je jim to fuk!
barracuda.sro: Kam ten svět spěje, takové hrůzy na talíři ani omylem !!
snehulak: Nádherné ! Až budu mít zbytečných osm stovek, tak si na tu topinku s půlkou vejce zajdu ! Škoda že nikdy nebudu mít zbytečných 4.500,- na to menu v Alkronu. On to Kalousek říkal dávno, že si žijeme jako prasata v žitě !
europa: Ocenění za spálenou topinku? Děkuju, nechci. Ani zadarmo.
9
***************************************************************************
Pražské restaurace s michelinskou hvězdou: … hladový přijdeš, hladový odejdeš a peníze fuč.
Tak jsem si tu přílohu prohlédl a kupodivu jsem na ta jídla nedostal ani chuť, ani u mě nepropukl pocit hladu.
Ale vzpomněl jsem si, co jsme si mohli dovolit jako studenti v letech 1958 až 63. Na pivo jsme byli všude : U kalicha, U Fleků, U Pinkasů, U tygra, U Schnellů atd.
Ani o pražské vinárny jsme se neochudili. Znali jsme to U Malířů, U mecenáše, i Klášterní vinárnu na Národní třídě. Učili jsme se pít bílé k rybě / Vaňhova rybárna a restaurace na Václavském nám. /, k červenému jsme zkoušeli tatarský biftek.
U mecenáše o půlnoci dávali studentskou specialitu, morkovou kost s chlebem. Taky jsme si ve větší společnosti zašli do jediné čínské restaurace ve Vodičkově ulici a jídla jsme posouvali kolem stolu, aby každý ochutnal všechna hlavní menu.
„Tak dobrou chuť“ !?!?