Show Email
Mattoni kyselka a Magnezia v podstatě neexistují. Když se vlastníky stali Italové, tak nahradili přírodní CO2 technickým, a tím se změnila chuť (štípe na jazyku). Ale
protože i tento je za peníze, tak se začala vyrábět i neperlivá Magnezia. Bohužel to už není Magnezia, ale zase jen voda s vyšším (?) obsahem hořčíku a vápníku.
Mattoni kyselka a Magnezia v podstatě neexistují.
Za socialismu byly v závodě Kyselka 4 vrty Mattoni kyselky. Byla kvalitní
a podle normy. Díky privatizaci se stala majetkem Italské malé stáčecí
firmy. Taťka Klaus novou stáčírnu prodal v devadesátkách, ve spolupráci s
kolaboranty. Dnes se čerpá voda ze 14 vrtů, a tak nějak se kvalita
vytratila, a je to obyčejná voda. Tato voda se ze všech vrtů jímá do šesti
nádrží, každá o objemu 100 m3. Nádrže jsou vzájemně propojené. Na výstupu
jsou vývody na linky Aquila a Mattoni. Složení zůstalo jen na etiketě. Takže
stejná voda, stejné potrubí a stejný výsledek. Hlavně, že je vysoký výstav.
Zá