Show Email
Mattoni kyselka a Magnezia v podstatě neexistují. Když se vlastníky stali Italové, tak nahradili přírodní CO2 technickým, a tím se změnila chuť (štípe na jazyku). Ale
protože i tento je za peníze, tak se začala vyrábět i neperlivá Magnezia. Bohužel to už není Magnezia, ale zase jen voda s vyšším (?) obsahem hořčíku a vápníku.
Tvrdá realita...
Mattoni kyselka a Magnezia v podstatě neexistují." " Za socialismu byly v
závodě Kyselka 4 vrty Mattoni kyselky. Voda byla kvalitní a podle normy.
Díky privatizaci se stala majetkem Italské malé stáčecí firmy. " "Taťka
Klaus novou stáčírnu prodal v devadesátkách, ve spolupráci s kolaboranty.
Dnes se čerpá voda ze 14 vrtů, a tak nějak se kvalita vytratila, a je to
obyčejná voda. ¨" "Tato voda se ze všech vrtů jímá do šesti nádrží, každá o
objemu 100 m3. Nádrže jsou vzájemně propojené. Na výstupu jsou vývody na
linky Aquila a Mattoni.Složení zůstalo jen na etiketě. Takže stejná voda,
stejné potrubí a stejný výsledek.