Show Email
Text - pažitka je hotový zázrak na kdejaké zdravotní neduhy, včetně vysokého krevního tlaku a rakoviny apod. Lze s ní dochutit kde co. Máme ji mít neustále u sebe, pěstovat ji a vytrvale používat.
- začni sít celý záhon...
CHRÁNÍ PŘED RAKOVINOU JÍCNU, ŽALUDKU, PRSU
I PLIC!
PAŽITKA NENÍ NÁROČNÁ NA PĚSTOVÁNÍ A MĚL
BY JI MÍT KAŽDÝ DOMA.
JE TOTIŽ NEJEN CHUTNÁ, ALE I VELMI ZDRAVÁ.
PAŽITKA JE NENÁPADNÁ ZELENINA, KTERÁ BY
NEMĚLA CHYBĚT V ŽÁDNÉ DOMÁCNOSTI. PĚSTOVAT SE
DÁ VENKU NA ZAHRADĚ, ALE I V PANELÁKOVÉM BYTĚ
NĚKDE NA OKNĚ. MÁ VELMI ŠIROKÉ VYUŽITÍ A JE
VÝTEČNÝM POMOCNÍKEM HLAVNĚ VE STUDENÉ KUCHYNI.
KROMĚ TOHO, ŽE JE DOBRÁ, MÁ V SOBĚ
OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ ZDRAVÝCH LÁTEK A DOKÁŽE
VAŠE TĚLO CHRÁNIT I PROTI MNOHA DRUHŮM
RAKOVINY!
PAŽITKA JE HOJNĚ ROZŠÍŘENÁ V EVROPĚ, ASII
I NA SEVERU AMERIKY. CHUTNÁ A VONÍ, JAKO JEMNÁ
CIBULKA. V KUCHYNI MÁ ŠIROKÉ POUŽITÍ. DÁ SE
JÍ OCHUTIT CHLÉB S MÁSLEM (SÁDLEM) NEBO
POLÉVKY. VYLEPŠUJE CHUŤ BRAMBOR, VAJEČNÝCH
JÍDEL, POLÉVEK A OMÁČEK. PŘIDÁVÁ SE I K
LEHKÝM RYBÍM SPECIALITÁM NEBO DO OMÁČEK.
PAŽITKA POVZBUZUJE CHUŤ K JÍDLU, PODPORUJE
TRÁVENÍ, USNADŇUJE ZAŽÍVÁNÍ PŘI
REKONVALESCENCI A MÁ PROTIZÁNĚTLIVÉ ÚČINKY. JE
CENĚNA PRO VELKÝ OBSAH BÍLKOVIN, JE ZDROJEM
VITAMÍNU C I B2 A CELÉ ŘADY MINERÁLŮ, JAKO JE
SODÍK, VÁPNÍK, ŽELEZO NEBO FOSFOR. DOPORUČUJE
SE KONZUMOVAT JEN V SYROVÉM STAVU, NEBOŤ
SUŠENÁ ZTRÁCÍ SVÉ AROMA.
PAŽITKA JE MALÝ ZÁZRAK PŘÍRODY! :-)
PROČ JÍST PAŽITKU?
1. PAŽITKA VÝBORNĚ PODPORUJE CHUŤ K JÍDLU A
TVORBU TRÁVICÍCH ŠŤÁV.
2. JE ÚČINNÁ PROTI STŘEVNÍM PARAZITŮM.
3. SNIŽUJE KREVNÍ TLAK.
4. OBSAHUJE VYSOKÉ MNOŽSTVÍ VITAMÍNU C,
RIBOFLAVIN, DRASLÍK, VÁPN
čas_tempus fugit.gif
11.86 KiB