bg-3-1
Eldariel je veřejnou verzí databáze dezinformačních řetězových e-mailů, které kolují českým kyberprostorem. Umožňuje anonymní přístup široké veřejnosti. Z důvodu informační toxicity je obsah e-mailů strojově zkrácen, aby tato databáze nemohla sloužit k jejich dalšímu šíření. Pro novináře, výzkumníky z akademické sféry apod. je určena plná verze databáze obsahující plnou, nekrácenou verzi obsahu. O přístup lze požádat na adrese cesti.elfove(at)gmail.com, součástí žádosti musí být její zdůvodnění. Čeští elfové si vyhrazují právo před schválením přístupu ověřit identitu žadatele. Případné zájemce upozorňujeme, že databázi na základě požadavků bezpečnostních složek státu neposkytujeme třetím stranám formou kopií, neumožňujeme její automatizované dálkové zpracování a netolerujeme pokusy o její automatické stahování a kopírování.

Ukázat Factcheck

Zoufalství francouzské - pařížské - policie

Aktualizováno: 2021-05-14 07:45
Publikováno: 2021-05-14 07:45

Video má ukázat, jak bezmocní jsou pařížští policisté tváří v tvář muslimům. Celé je to ale trochu jinak.

 

Na začátku je video z Rochesteru ve státě New York (ne z Francie) z února 2017. Rochester, NY je na první pohled vidět na dveřích auta.

 

To, co se tam dělo, není násilí, ani to není žádná obscénnost. Jak uvedl šéf rochesterského policejního okrsku Chris Barber: „Ženy požádaly policisty, jestli si mohou zatancovat u jejich auta.“ Barber uvádí, že otázka byla položena bezstarostně a doprovázelo ji spousta smíchu.

 

Ženy nebyly v sobotu vpuštěny do nočního klubu Pearl na East Avenue, když se blížila zavírací hodina klubu. Jedna z nich měla na sobě tepláky, což je porušení dress kódu klubu. Proto se ženy vydaly k policejnímu autu parkujícímu v uličce poblíž. Barber si vybavuje odpověď policisty: „Řekl: ‚Teď se rychle otočím zády!‘, čili neřekl ano, ale rozhodně neřekl ne,“ uvedl Barber. Ženy potom začaly tančit.

 

Celý článek o incidentu je zde:

https://13wham.com/news/top-stories/rpd-responds-to-video-of-women-twerking-on-patrol-car

 

Další část videa je z Francie, šlo o tento incident, ale pachatelé nebyli muslimové a ani nešlo o nějaké no-go zóny, ale šlo o násilnou demonstraci proti reformě zákoníku práce z roku 2016 a pachatelé byli levicoví extremisté.

 

https://www.france24.com/en/20160518-crowd-sets-police-car-alight-law-enforcement-rally-paris


Relevantní e-maily
4372 Zoufalství francouzské - pařížské - policie 2020-04-02 22:38:00
10675 Zoufalost_francouzské_policie. 2021-06-04 22:22:08
10791 Zoufalost francouzské policie 2021-06-29 11:16:09