bg-3-1
Eldariel je veřejnou verzí databáze dezinformačních řetězových e-mailů, které kolují českým kyberprostorem. Umožňuje anonymní přístup široké veřejnosti. Z důvodu informační toxicity je obsah e-mailů strojově zkrácen, aby tato databáze nemohla sloužit k jejich dalšímu šíření. Pro novináře, výzkumníky z akademické sféry apod. je určena plná verze databáze obsahující plnou, nekrácenou verzi obsahu. O přístup lze požádat na adrese cesti.elfove(at)gmail.com, součástí žádosti musí být její zdůvodnění. Čeští elfové si vyhrazují právo před schválením přístupu ověřit identitu žadatele. Případné zájemce upozorňujeme, že databázi na základě požadavků bezpečnostních složek státu neposkytujeme třetím stranám formou kopií, neumožňujeme její automatizované dálkové zpracování a netolerujeme pokusy o její automatické stahování a kopírování.

Ukázat Factcheck

SOS celému národu.

Aktualizováno: 2021-08-17 09:53
Publikováno: 2021-08-10 19:21

ID 10932/ ID 10924

Smyslem facebookového příspěvku textu Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové zjevně je vylíčit Rusko jako takovou normální zemi. Kdo kritizuje režim Vladimira Putina, je „proti Rusku“. Současně se útočí na Evropskou unii, protože prý ona je ve skutečnosti místem nesvobody a útlaku. Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové: "Putinovské Rusko a prokremelská média destabilizují Evropu. Budí v lidech nedůvěru k demokracii."

Jedná se o celou řadu dlouho používaných klišé. Aspoň několik na ukázku:

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko cenzurovali internet, mazali a blokovali profily na sociálních sítích nebo vyhrožovali vězením za projevy neschválených názorů.

Pokud o tom někdo neví, tak dění v Rusku skutečně nesleduje. Tak třeba letos v červnu soud uložil společnosti Facebooku pokutu 17 milionů rublů a Telegramu 10 milionů rublů za takzvané „správní delikty“. Ty spočívaly v tom, že společnosti společnosti neodstranily obsah zakázaný Ruskem. Pokutu už dostaly také americká sociální síť Twitter a americký technologický gigant Google. Dozorčí úřad Roskomnadzor sdělil, že by také mohl zpomalit provoz internetu v zemi pro společnosti působící v oblasti sociálních médií, pokud neodstraní obsah zakázaný ruskými úřady.

(https://www.rferl.org/a/russia-fines-facebook-telegram/31371890.html)

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko zakazovali chovatelům domácí zabijačky, rybářům olůvka a myslivcům broky.

Domácí zabijačky se týká zvláště § 21. V paragrafu 21 stojí:

Domácí porážkou mohou být poražena ve vlastním hospodářství chovatele jatečná zvířata s výjimkou skotu staršího 72 měsíců, koní, oslů a jejich kříženců. V případě domácí porážky skotu staršího 12 měsíců a mladšího 72 měsíců může chovatel porazit nejvýše 3 kusy ročně. Domácí porážku skotu mladšího 72 měsíců nebo jelenovitých ve farmovém chovu je chovatel povinen písemně oznámit krajské veterinární správě nejméně 3 dny před jejím konáním. 

V oznámení uvede:

  • adresu a registrační číslo hospodářství,
  • datum a čas provedení domácí porážky skotu nebo jelenovitých ve farmovém chovu,
  • počet, druh a identifikační číslo poráženého zvířete,
  • jde-li o porážení skotu také datum narození skotu a způsob zacházení se vzniklými vedlejšími živočišnými produkty.

NOVĚ je maso a orgány jatečných zvířat z domácí porážky určeno pro spotřebu:

  • osoby tvořící domácnost chovatele, jedná-li se o maso a orgány ze skotu, nebo
  • osoby tvořící domácnost chovatele nebo pro spotřebu osoby blízké, jedná-li se o maso a orgány ostatních zvířat.

Z výše uvedeného plyne, že domácí zabijačka např. prasete je proveditelná a nepotřebujete k tomu žádné povolení z krajské veterinární správy. 

(https://www.agropress.cz/pravda-ohledne-domaci-zabijacky/)

Zabíjačky tedy u nás zakázané nejsou.

Pokud jde o „zákaz olůvek a broků“, k němu zatím nedošlo, jedná se o návrh, který se bude projednávat a kdyby prošel, měl by ještě pětileté přechodné období. Důvody jsou zdravotní, což by samozřejmě v Rusku nejspíš jako argument nikoho nezajímalo.

„Unijní agentura posuzující škodlivost chemických látek dospěla k závěru, že s ohledem na negativní dopad na přírodu i lidské zdraví je na místě celoplošný zákaz. Podle ECHA hrozí kvůli olovu každý rok otrava až 127 milionů ptáků. Konzumace masa zvířat ulovených za pomoci olověných střel může ohrožovat zdravý vývoj až milionu dětí, soudí rovněž agentura.  Podle návrhu by měly být po přechodném období trvajícím až pět let zakázány veškeré olověné střely používané v přírodě, stejně jako rybářská olůvka. Výjimku by mohli dostat za splnění přísných podmínek sportovní střelci. Zákaz se také netýká munice využívané armádou či policií. Komise už loni se souhlasem zástupců většiny členských zemí a europoslanců prosadila zákaz používání olova ve okolí sto metrů od vodních ploch. Česko patřilo k zemím, jejichž politici se proti této úpravě stavěli nejhlasitěji, na zablokování to však nestačilo. Podobně hlasitý odpor dávali politici stejně jako zájmové skupiny již předem najevo k současnému návrhu. Brusel chce od března zahájit půlroční veřejnou konzultaci, při níž budou moci všechny zájmové skupiny či odborníci dát najevo své názory. Poté budou příští rok návrh zkoumat jednotlivé výbory agentury včetně zástupců členských států. V případě, že získá jejich souhlas a proti nebude ani většina europoslanců, mohl by zákaz vstoupit v platnost.“

(https://www.crsusti.cz/cz/aktuality/echa-doporucuje-evropske-komisi-zakaz-olova-vcetne-rybarskych-zatezi)

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko nařizovali, že rum nesmí být rum, pomazánkové máslo nesmí být pomazánkové máslo a cikánská pečeně že je projevem diskriminace.

Je tomu právě naopak. Evropské předpisy vyžadují, aby se rum říkalo jen tomu, co rum skutečně je. Produkt nazývaný u nás „rum“ ve skutečnosti rum není. Tuzemský rum, je náhražka pravého rumu, která se vyrábí dochucením zředěného potravinářského lihu rumovou trestí. Kvůli pravidlům Evropské unie o značení potravin, která umožňují použít název „rum“ jen pro pravý destilát z cukrové třtiny, bylo od 1. ledna 2003 nahrazeno druhové označení rum tuzemský označením tuzemák.

(https://cs.wikipedia.org/wiki/Tuzemsk%C3%BD_rum)

To samé se týká „pomazánkového másla“, které ve skutečnosti není máslem.

Nevím nic o tom, že by na nás Putin nebo Rusko chystali šílené plány typu Green Deal, bezuhlíková Evropa a zákaz spalovacích motorů.

Green Deal není „šílený plán“, ale plán modernizace evropské ekonomiky v souladu s potřebami lidí a ohledem na životní prostředí. Rusko má samozřejmě se životním prostředím a modernizací ekonomiky značné potíže, jak je patrné z četných ekologických havárií a s ignorováním toho, jak kvůli těžbě dřeva Čína plundruje sibiřské lesy.

Nevím nic o tom, že by se Putin nebo Rusko snažili legislativně odzbrojit domácí obyvatelstvo a vnutit nám proti naší vůli a za každou cenu hordy nelegálních negramotných muslimských vetřelců ze zemí třetího světa.

Hlášky o „odzbrojení domácího obyvatelstva“ a líčení Ruska jako zbrojního ráje jsou nesmysl. Občané ČR zbraně vlastnit mohou. Celá kampaň o tzv. odzbrojování vznikla kvůli poloautomatickým zbraním.

V Rusku vypadá situace ve skutečnosti takto: „Od roku 2013 mohou ruští občané starší 18 let získat zbrojní průkaz po absolvování kurzů o bezpečnosti zbraní a složení federálního testu a prověrky. Střelné zbraně lze pořídit pro sebeobranu, lov nebo sportovní aktivity a také pro sběratelské účely. Povolení k nošení lze vydat pro lovecké střelné zbraně s licencí pro lovecké účely. Zpočátku je nákup omezen na dlouhé střelné zbraně s hladkým vývrtem hlavně a pneumatické zbraně s úsťovou energií do 25 joulů. Po pěti letech vlastnictví brokovnice lze zakoupit pušky. Ruční zbraně obecně nejsou povoleny, ale s rostoucí popularitou praktické střelby a soutěží v Rusku v posledních letech je nyní vlastnictví ručních zbraní povoleno a ruční zbraně musí být uloženy ve střeleckém klubu. Pušky a brokovnice s délkou hlavně menší než 500 mm (20 palců) jsou zakázány, stejně jako střelné zbraně, které střílejí dávkami nebo mají kapacitu větší než 10 nábojů.“

(https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_control_in_Russia)

Obdivovatelé Ruska by tedy se svou touhou vlastnit něco jako samopal v Rusku narazili.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko diktovali přes hlavy našich ústavních a vládních činitelů legislativní paskvily, vytvořené nikým nevolenými cizími úředníky.

Rusko nám naštěstí nic diktovat nemůže, protože od roku 1989 už nepatříme pod jeho mocenskou sféru. Před tímto datem tady ovšem z Moskvy mohli diktovat, cokoliv se jim zlíbilo, včetně toho, kdo tu má být nejvyšším představitelem.

Takzvané „legislativní paskvily“ údajně nadiktované „nikým nevolenými cizími úředníky“ procházejí schválením Evropským parlamentem, který je volený. Už vznik různých norem a často jen doporučení je proces, na kterém se země Evropské unie skrze své zástupce a experty podílejí. Oproti tomu v Rusku by se nemohlo stát, že by se nějaká republika federace postavila zásadně proti vůli Kremlu.

Takto by se daly rozebírat všechny další nesmysly, třeba o „vydání hory Říp“ cizincům. Ti cizinci jsou český rod Lobkowiczů, kterým byly pozemky vráceny v restituci.

„Lobkowiczové získali pozemky na Řípu v restitucích spolu s ostatním rodovým majetkem. William Lobkowicz, s nímž kraj o Řípu jedná, se narodil v roce 1962 v Bostonu. Pochází z roudnické větve rodu. Této větvi byl vrácen například zámek v Nelahozevsi a v Roudnici nad Labem.“

(https://www.tyden.cz/rubriky/relax/cestovani/slavny-rip-k-pronajmu-politici-uz-jednaji_150379.html)

Tohle se psalo už před jedenácti lety a kopec Říp stojí stále na svém místě.

Dále se také pokračuje v tažení proti Pirátské straně a to za pomocí nesčetněkrát vyvrácených lží.

Například:

„Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.“

Fakta:

Piráti nechtějí legalizaci jakýchkoli drog, jak autor sugeruje. V zásadě jde o zákonné úpravy, které by zamezily zbytečné kriminalizaci vedoucí někdy k tragikomickému postihu osob, které třeba pěstovaly rostliny konopí pro vlastní potřebu, někdy třeba i jen pro léčivé masti a podobně. Česká společnost si také do velké míry neuvědomuje, že jsou u nás kriminalizovány lehké drogy (marihuana) a zcela legálně prodávány těžké – alkohol. Ten nepoměr je zjevný a to i s ohledem na katastrofální následky působení alkoholu ve spolkečnosti.

Piráti ohledně legalizace píší toto:

„Prosazujeme účinnou politiku státu v oblasti psychotropních látek, kterou lze shrnout do tří bodů:

  • Reforma. Zákony o psychotropních látkách musí brát ohledy na potřeby a fungování společnosti – jen tak si zaslouží respekt. Musí být umožněno vědecké zkoumání a léčebné využití látek, které jsou dnes nelegální a jejichž léčebný potenciál je prokázán. Dospělí lidé nesmí být postihováni za pěstování a držení těchto látek pro osobní potřebu. Musí být zaručena svoboda věcně a objektivně informovat o psychotropních látkách a jejich pozitivních i negativních dopadech na lidský organismus a společnost.
  • Regulace. Legalizace pěstování a držení psychotropních látek pro osobní potřebu bude efektivním řešením v boji proti drogovým mafiím. Legalizace sníží poptávku na černém trhu a oslabí jeho nabídku i vliv na páchání trestné činnosti ve snaze získat předraženou psychotropní látku. Umožní se vznik registrovaných společenských klubů pěstitelů a uživatelů konopí. Neoprávněné nakládání s psychotropní látkou, například její prodej jiné osobě, poskytování nezletilým, užívání při řízení motorových vozidel či jiné činnosti, kde vliv psychotropní látky může způsobit obecné ohrožení, bude trestné.
  • Zdanění. Obchod s drogami bude legalizován a zdaněn. Způsob výroby, prodeje a kontroly kvality budou stanoveny dle typu psychotropní látky. Povolení k obchodování s psychotropními látkami získá jen subjekt, který splní státem předepsané podmínky. Daň z prodeje psychotropní látky přinese do státního rozpočtu prostředky, ze kterých bude možné financovat léčbu závislých lidí nebo preventivní programy v oblasti ochrany veřejného zdraví, vzdělávání a volnočasových aktivit.“

(https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/psychotropni-latky/)

 

Piráti nechtějí zaplavení republiky migranty a vyslovili se i proti kvótám na přijímání uprchlíků:

„Vynucené kvóty nejsou řešení, pomoc musí být dobrovolná. Před nelegální migrací nemůžeme zavírat oči. Chceme, aby se lidé v Česku cítili bezpečně. Podle nás je nejlepší cestou hledat řešení na úrovni EU. Efektivní řešení totiž začíná za hranicemi Česka. Společně s evropskými státy budeme schopni lépe reagovat na výzvy, které migrace přináší, a spolupracovat se zeměmi, které jsou zdrojem migrace. Soustřeďme pomoc tam, kde problém vzniká, ať mu můžeme účinně předcházet. Azylovou a návratovou politiku chceme takovou, která rozlišuje mezi různými druhy migrace a má nástroje k tomu, aby rozhodnutí zůstávalo v našich rukou.“

(https://www.piratiastarostove.cz/pravda/lidstvi-misto-uprchlictvi/)

„bonzování v EU“ je zřejmě narážka na aktivitu (nejen) pirátských europoslanců, kteří upozornili na fatální střet zájmů majitele velkofirmy Agrofert a premiéra Andreje Babiše. Střet zájmů, který navíc škodí samotným občanům ČR, byl prokázán.

„prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie“

K přijetí eura jsme se zavázali v přístupové smlouvě, která byla schválena v referendu občany České republiky. Odpůrci eura se vůbec nezabývají tím, v čem spočívají výhody společné měny:

Euro přinese českým domácnostem výhody snadno porovnatelných cen, pohodlnějšího cestování do zahraničí a bezpečnějšího investování. Euro je stabilní měna, která si udržuje kupní sílu a chrání úspory před znehodnocováním. Na nahrazení české koruny eurem český spotřebitel neprodělá.

Euro přinese českým podnikům trvalé výhody z odstranění kurzového rizika a ze snížení transakčních nákladů, což obojí přispívá k vyšší stabilitě podnikání. Česká ekonomika se stane atraktivnějším místem pro přímé zahraniční investice, což přispěje k vytváření nových pracovních příležitostí.

Členstvím v eurozóně Česká republika získá právo spolurozhodovat o měnové politice v eurozóně. Nebude však moci již provádět vlastní měnovou politiku. Také bude vystavena zvýšenému tlaku na obezřetnou fiskální a hospodářskou politiku. Celková bilance kladů a záporů nicméně bude pozitivní.

(https://www.zavedenieura.cz/cs/euro-a-ceska-republika/vyhody-a-rizika-eura/naklady-a-rizika)

To, co se říká o tzv. „krachujících jižních státech Unie“ se týká takzvaného Evropského stabilizačního mechanismu. Ten by přistoupení k euru měl samozřejmě své náklady:

„Pro Českou republiku bude zapojení do tohoto mechanismu po vstupu do eurozóny spojeno s nemalými náklady. Pro ilustraci, pokud by se hypoteticky ČR stala členem ESM v r. 2012, musela by během pěti let splatit v hotovosti kapitál ve výši cca 32 mld. Kč a přislíbit kapitál na vyžádání ve výši dalších cca 250 mld. Kč. Po dvanácti letech od vstupu do ESM by konečný závazek ČR (splacený a přislíbený kapitál) mohl dosáhnout v úhrnu cca 350 mld. Kč.“

Ta čísla mohou někoho vyděsit jen tehdy, když mu nedojde, že jde o přibližně 30 miliard korun ročně a jen v roce 2020 náš státní rozpočet skončil schodkem 367 miliard korun. To bylo kvůli covidové krizi. V roce 2019 jsme ovšem měli schodek rozpočtu 28,5 miliard korun, aniž by to třeba voliče Andreje Babiše nějak znepokojilo.

Je dobré si taky uvědomit, že bychom sami mohli někdy Evropský stabilizační mechanismus potřebovat. K tomu by mohlo, pokud bude pokračovat vládnutí Andreje Babiše a jeho spojenců pokračovat, docela snadno dojít. Dnes ovšem euro nemáme, takže by nás nikdo nezachraňoval.

 

Další tvrzení:

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

- Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

- Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

- Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

- Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady.“

Nic z toho ovšem není pravda:

  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat řidičské průkazy. Tuto vyvrácenou lež o odebírání řidičských průkazů šířil neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig. Piráti rozhodně nechtějí odebírat řidičské průkazy, naopak se snažíme řešit, aby ani mladí držitelé řidičských oprávnění nebyli diskriminováni.
  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat volební právo. Ve Sněmovně se naopak diskutuje návrh umožnit v některých typech voleb - například komunálních - volit i například sedmnáctiletým, aby rozhodování o vedení obce pomohlo formovat odpovědnost voličů obdobně, jako tomu je například v sousedním Rakousku.
  • Lidem starším 70 let nenutí Piráti soužití s někým jiným nebo odchod do domova důchodců. To, s kým člověk žije, má být svobodné rozhodnutí každého člověka v rámci jeho možností. Piráti naopak mají propracovanou sociální politiku, kdy se snaží zajistit sociální bydlení i starším občanům.
  • Piráti nechtějí společné hroby. Tato dezinformace šířená Bleskem, Novou a pražskými opozičními politiky v čele s ODS je dezinterpretací snahy pražské zastupitelky Evy Horákové, která naopak chtěla důstojně uložit ostatky opuštěných seniorů do hrobky (krypty) místo současné praxe rozptýlení popela zesnulého na anonymní rozptylové loučce. Rozdíl mezi hrobem a hrobkou je snad jasný všem.
  • Piráti se snaží řešit migrační politiku v souladu s mezinárodním právem. Stát i EU by měli bojovat proti nelegálnímu převaděčství, řešení případného azylu by se mělo odehrávat ideálně mimo EU. Pokud už je nějaký politický uprchlík legálně přijat, je i v zájmu celé české společnosti pomoci s integrací - jednou z možností je například pomoc s nalezením pronájmu obdobně, jako by mělo být pomáháno i všem občanům České republiky.
  • Piráti nechtějí omezovat přístup ke zdravotní péči nikomu. Naopak Piráti mají propracovaný program a odborný resortní tým zdravotnictví se snaží, aby byla zdravotní péče dostupná všem občanům České republiky na vysoké úrovni.

(https://www.piratskelisty.cz/clanek-3331-tomas-martinek-realita-vs-lzivy-hoax-navrhy-piratskych-poslancu)

 

Zcela manipulativní je také toto tvrzení:

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7. 4. 21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenou předsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru) k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo.

Tvrzení o manipulaci s korespondenčními hlasy ve Spojených státech není pravdivé. Přes veškerou snahu právníků poraženého prezidenta Donalda Trumpa se nic takového neprokázalo.

Pokud jde o volební zákon projednávaný Ústavním soudem, rozhodnutí ÚS vedlo k tomu, že se odstranila anomálie, kdy hlas voliče nemá stejnou váhu.

Jde v zásadě o toto:

„Zatímco hnutí ANO stačilo v posledních dvojích volbách méně než dvacet tisíc hlasů, aby získalo jednoho poslance, Starostové a nezávislí (STAN) „zaplatili“ za jeden mandát 43 tisíci hlasů, a Zelení v roce 2006 dokonce 56 tisíci hlasů. Může za to metoda zaokrohlouvání, používaná při rozdělování mandátů v krajích, kterou do volebního zákona v době tzv. opoziční smlouvy prosadily ČSSD a ODS. Podle čerstvého nálezu Ústavního soudu porušuje rovné volební právo.“

(https://www.irozhlas.cz/volby/volby-snemovna-hlasy-mandaty_2102050700_pek)

To je všechno. Považuje někdo za správné, aby k zisku jednoho poslance jedna strana potřebovala dvakrát více hlasů?

Věta Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo… je narážkou na předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, o kterém se ještě navíc tvrdí, že je „duševně postižený“. Tady se také manipuluje s tím, jak to s předchozí podobou volebního zákona bylo. Podle původních úmyslů činitelů „opoziční smlouvy“ (Václav Klaus, Miloš Zeman) by fakticky protiústavně došlo ke změně poměrného systému na většinový, což by velkým stranám (tehdy ODS a ČSSD) umožnilo pohodlné vládnutí navěky. Tento návrh neprošel. Výsledkem byl kompromis, podle kterého se volilo dosud. Ústavní soud jedná až na základě podání a to nemůže podat sám sobě. Vytknout se dá ÚS jen to, že projednání trvalo tak dlouho. I tak ale nakonec poslanci nový volební zákon projednali bez problémů včas. Výsledkem tedy je, hlas voličů má spravedlivější váhu než předtím. V čem by měl být s takovým výsledkem problém, není zřejmé.

Původní text:

 

Subject: : - : -- SOS - celému národu ....

Date: 2021-07-14 12:34

Abstract:

Reakce na výrok Jourové o Putinovském Rusku. Obhajoba Ruska a Putina. V příloze vulgární a nenávistný text proti Pirátům, STANu, koalici SPOLU a Ústavnímu soudu. Obsahuje výzvu seniorům, aby šli k volbám a volili vlastenecké strany. Senioři jsou jediní, kteří dokáží zastavit neofašistický demoblok a zachránit tak naše životy, životní hodnoty a náš stát od devastace.

Source: http://www.novarepublika.cz/

Link: http://www.novarepublika.cz/2021/07/k-prohlaseni-very-jourove-putinovske.html

Tags:

Rusko Piráti uprchlíci politika česká EU demokratický blok fašismus v česku

Mentioned characters:

Vladimir Vladimirovič Putin Rusko USA Petr Kellner Mikuláš Ferjenčík Pavel Rychetský KDU-ČSL Mikuláš Peksa Ústavní soud TOP 09 Evropský parlament Antifa George Soros Starostové a nezávislí Věra Jourová Vojtěch Pikal Adolf Hitler Ivan Bartoš Olga Richterová

Body:

SOS v příloze, pokud si uvědomujete nebezpečí obsahu této přílohy prosím rozesílejte... další zvrhlost paní Jourové

K prohlášení Věry Jourové - Neznám žádné "putinovské Rusko"

Fcb. příspěvek Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové:

"Putinovské Rusko a prokremelská média destabilizují Evropu. Budí v lidech nedůvěru k demokracii."

Paní Jourová,

Neznám žádné "putinovské Rusko". Rusko je jen jedno. A neshledávám žádný důvod k jeho adoraci, stejně jako k adoraci kterékoli jiné světové mocnosti. Právě tak ovšem nemám žádný důvod je nenávidět. Ale když už takovýmito plamennými slovy troubíte do světa prounijní propagandu, počítejte se mnou:

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko cenzurovali internet, mazali a blokovali profily na sociálních sítích nebo vyhrožovali vězením za projevy neschválených názorů.

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko zakazovali chovatelům domácí zabijačky, rybářům olůvka a myslivcům broky.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko nařizovali, že rum nesmí být rum, pomazánkové máslo nesmí být pomazánkové máslo a cikánská pečeně že je projevem diskriminace.

Nevím nic o tom, že by na nás Putin nebo Rusko chystali šílené plány typu Green Deal, bezuhlíková Evropa a zákaz spalovacích motorů.

Nevím nic o tom, že by se Putin nebo Rusko snažili legislativně odzbrojit domácí obyvatelstvo a vnutit nám proti naší vůli a za každou cenu hordy nelegálních negramotných muslimských vetřelců ze zemí třetího světa.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko diktovali přes hlavy našich ústavních a vládních činitelů legislativní paskvily, vytvořené nikým nevolenými cizími úředníky.

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko ničili naše zemědělství dovozem dotovaných potravin za dumpingové ceny, prodali naši vodu cizincům nebo vydali horu Říp, coby jeden ze symbolů našeho národního uvědomění, zahraničnímu vlastníkovi.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko tvrdili, že máma a táta nemají být "máma" a "táta", nýbrž "Rodič 1" a "Rodič 2", že existuje 78 pohlaví, případně že homosexuální vztah má být povýšen na manželství.

Nevím nic o tom, že by nás Putin nebo Rusko nutili zavádět covid-pasy a snažili se nás dotlačit k očkování jakýmisi neprověřenými a podezřelými přípravky - a to včetně dětí a těhotných žen.

Propagandu v duchu "Stokrát opakovaná lež stává se pravdou" používal už Hitlerův ministr propagandy Josef Goebbels. A račte si vzpomenout, jak nakonec dopadl.

Naši důvěru ve vámi vyzdvihovanou "západní demokracii" podkopat nelze, protože jsme ji už dávno ztratili.

----- Přepis přílohy: -----

! ! S O S ! !

Našemu státu hrozí největší nebezpečí za posledních 30 let, hrozí rozvrat a následná likvidace naší státnosti a rozvrat všech našich životních hodnot !!!.

Proto se musíme mi voliči - senioři, kteří jsme jediná síla, která může zamezit tomu, aby se dostala do vedení státu parta řízená a financovaná ze zahraničí. Samozřejmě se musí připojit a valná většina slušných, myslících a inteligentních lidí – voličů, kteří si uvědomují toto hrozné nebezpečí. Piráti si to uvědomili, a proto se snaží nás rozdělit a zneužít pro svoje vlastizrádné a rozvracečské choutky.

Už ten název, kterým se zvrhle stále prezentují, představuje v myslích slušných lidí: Piráti byli vždy vrazi, loupežníci, znásilňovatelé, rozvraceči států a byli vždy nakonec odměněni nejvyšším ráhnem na lodi. Všimněte si, že v žádné Evropské zemi není nikde v Parlamentu taková zvrhlá parta. ČR je laboratoř pro Séreše.

Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

- Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

- Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

- Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

- Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady

Proto také zavedli server: https://uprchlici-vitejte.cz, kde zatím uvádí, co by měli lidé dělat dobrovolně, co již mají ale připraveno, že to bude jako povinnost.

Uprchlíci vítejte, volají Piráti. Ví o tom STAN? - YouTube

[https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=u60DQcw3gqM&ucbcb=1]

* Obrázek 1- Ivan Bartoš: Není možné, aby v bytě 3+1 žili jen dva lidé. Buď k sobě ubytují ještě další dva lidi nebo zaplatí zvláštní daň za nadměrné metry. *

Takže předseda této „strany“ má i jiné zájmy a zábavičky, které by chtěl v případě vítězství této bandy přenést do své činnosti. Základním jeho ideologickým miláčkem je Antifa, kde se pochlubil u moderátorky, že má svojí vlastní vlajku této Fašistické organizace, která byla zrušena v USA jako teroristická organizace. Říkají si Antifa, ale opak je pravdou, oni určují, kdo je podle nich fašista. To taky, když začínal Adolf Hitler, tak také měl Národně socialistickou stranu a mírumilovnou SD. Mnoho němců ho měla při jeho nástupu za fantika, nebrala ho vážně. A kam to došlo víme všichni. Předseda Pirátů se chová stejně, lži, kamuflování, překrucování faktů.

Když chtěla redaktorka dále pokračovat, tak tento lhář a manipulátor utekl ze studia.

* Obrázek 2 - Antifa, kterou podporuje Ivan Bartoš, má stalinistické kořeny a prosazuje komunismus *

Co mají také se svou partnerkou rádi

* Obrázek 3 - Ivan Bartoš se svou manželkou na pride festivalu *

Určitě nikdo nechce, aby funkci předsedy vlády zastával takový lhář a zvrhlík v myšlení.

Další opravdu hvězdou v myšlení a chování je jeho místopředsedkyně Pirátské bandy mladá, namyšlená, dost myšlenkové zpozdilá a nevychovaná mladá žena, která ve svém krátkém životě neudělala dosud nic. Která své myšlení a vychování předvedla při prvním vyjádření ke smrti podnikatele Kellnera. A toto již má naplánováno, že bude ministryní Sociálních věci, potom je potřeba se zamyslet jak bude postupovat, když přístup k veřejným penězům předvádí denně ideolog Pirátů, který předvádí svojí každodenní devastační činnost a rozkrádání v Praze. Místopředsedkyně dostala za úkol najít „emisary“ z našich řad, kteří by těm nevzdělaným a hloupým seniorům vysvětlovali, že jejich místo je v podpalubí jejich korábu. Bude zajímavé které dementní emisary (vlastizrádce a rozvraceče)nalákají do svých odporných služeb.

* Obrázek 4 - Ivan Bartoš s Olgou Richterovou na fotce z tiskové konference Pirátů *

Od tohoto vrcholného „představitele“ státu se můžeme dočkat toho, že nebudou důchody a budeme se muset pást podle návodu, který mají již Piráti připravený.

Další skutečný duševní klenot je bratr této opravdu fundované političky, který shodou okolnosti má stejný duševní potenciál, Miki z jeskyně.

* Obrázek 5 - Ivan Bartoš s Mikulášem Ferjenčíkem na fotce z tiskové konference Pirátů *

Tato další Pirátská kádrová rezerva si dělá laskominy na funkci nejvyšší, tj. ministra financí. Stejně jako jeho sourozenec v životě nic pořádného neudělal, ale chce rozhodovat o financích našeho státu, přestože neví nic o daních. Kdyby se alespoň podíval na stránky Ministerstva financí, tak, kdyby měl trochu inteligence, tak by utíkal do Pardubic a schoval se u mámy a přestal by před kamerami žvanit ty své tupé duševní výlevy.

Odporným bonzákem a duševním zvrhlíkem je také Pirátský člen, který nám soustavně škodí v Parlamentu EU, kde udává, a hledá všechny možné cesty k rozvratu našeho státu, aby byl ještě více v područí Bruselských úředníků, kde má velkého spojence v nevolené Jourové.

* Obrázek 6 - Mikuláš Peksa na fotce z tiskové konference Pirátů *

Jeho posledním odporným činem, za který by měl být vyobcován ze slušné společnost v ČR je jeho výzva, aby se při současném sčítání u nás zapisovali lidé pod národností – Evropan. Takový zločinec nemá místo u nás.

* Obrázek 7 - fotka Vojtěcha Pikala *

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7.4.21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenou předsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru)k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo. Teď se pomocí své politické moci prostřednictvím ÚS se snaží pomoci třem neofašistickým partám (TOP09, STAN, KDU), které nemají vzhledem ke svým dlouhodobým preferencím právo dostat se do Parlamentu. Proto se spolčily do účelových part, aby mohli opětovně škodit našemu státu. Trochu mu uniklo, že Ústava není úplná – i když obsahuje referendum – přesto za celou dobu jeho působení na ÚS, ho ani nenapadlo se tímto problémem zabývat. Prostě škodí ve všem!

A na konec máte celou tu zvrhlou partu Pirátů v Parlamentu, kde jsou ještě další opravdu duševní hvězdy tohoto nechutného spolku. Podívejme se, jak se nám smějí do očí, co se jim zatím podařilo!!

*Obrázek - fotka Pirátů v poslanecké sněmovně*

Proto se musíme všichni slušní lidé spojit a zabránit odporné neofašistické bandě tzv. Demokratického bloku (jak si oni říkají), aby se dostala do Parlamentu v počtu, aby mohly devastovat náš život a rozvrátit a zlikvidovat náš stát.

Nejnutnější je informovat všechny slušné lidi, kteří ještě myslí a jsou inteligentní a uvědomují si toto hrozné nebezpečí.

Proto každý slušný člověk musí pomoci tomuto velkému úkolu a informujme všechny známé slušné lidi, přeposílejme všem našim organizacím a na všechna místa kde jsme již nyní organizováni. Protože jsme jediní, kdo mohou ještě náš stát a naše životy zachránit, je nutno vyhlásit celonárodní boj této špíně nesmiřitelný boj.

PIRÁTY POLITICKY ODSTRANIT !!!!!!

Vzhledem k této nebezpečné situaci musíme všichni volit pouze vlastenecké strany a strany, které nekolaborují s EU, která chce zrušit národní státy.

ID 10924

Subject: S.O.S ....

Date: 2021-07-14 22:01

Abstract:

Hejt na Piráty:

"Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

• Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

• Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

• Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

• Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady."

Source:

Link:

Tags:

dřív bylo líp Piráti uprchlíci politika česká tradiční hodnoty EU demokratický blok volby

Mentioned characters:

senioři Starostové a nezávislí Ivan Bartoš Antifa KDU-ČSL Mikuláš Ferjenčík TOP 09 Mikuláš Peksa George Soros Adolf Hitler Piráti Olga Richterová Věra Jourová Vojtěch Pykal Pavel Rychetský

Body:

S.O.S ....

! ! S O S ! !

Našemu státu hrozí největší nebezpečí za posledních 30 let, hrozí rozvrat a následná likvidace naší státnosti a rozvrat všech našich životních hodnot !!!.

Proto se musíme mi voliči - senioři, kteří jsme jediná síla, která může zamezit tomu, aby se dostala do vedení státu parta řízená a financovaná ze zahraničí. Samozřejmě se musí připojit a valná většina slušných, myslících a inteligentních lidí – voličů, kteří si uvědomují toto hrozné nebezpečí. Piráti si to uvědomili, a proto se snaží nás rozdělit a zneužít pro svoje vlastizrádné a rozvracečské choutky.

Už ten název, kterým se zvrhle stále prezentují, představuje v myslích slušných lidí: Piráti byli vždy vrazi, loupežníci, znásilňovatelé, rozvraceči států a byli vždy nakonec odměněni nejvyšším ráhnem na lodi. Všimněte si, že v žádné Evropské zemi není nikde v Parlamentu taková zvrhlá parta. ČR je laboratoř pro Séreše.

Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

• Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

• Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

• Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

• Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady

Proto také zavedli server: https://uprchlici-vitejte.cz, kde zatím uvádí, co by měli lidé dělat dobrovolně, co již mají ale připraveno, že to bude jako povinnost.

Uprchlíci vítejte, volají Piráti. Ví o tom STAN? - YouTube

Takže předseda této „strany“ má i jiné zájmy a zábavičky, které by chtěl v případě vítězství této bandy přenést do své činnosti. Základním jeho ideologickým miláčkem je Antifa, kde se pochlubil u moderátorky, že má svojí vlastní vlajku této Fašistické organizace, která byla zrušena v USA jako teroristická organizace. Říkají si Antifa, ale opak je pravdou, oni určují, kdo je podle nich fašista. To taky, když začínal Adolf Hitler, tak také měl Národně socialistickou stranu a mírumilovnou SD. Mnoho němců ho měla při jeho nástupu za fantika, nebrala ho vážně. A kam to došlo víme všichni. Předseda Pirátů se chová stejně, lži, kamuflování, překrucování faktů.

Uprchlíci vítejte, volají Piráti. Ví o tom STAN? - YouTube

Když chtěla redaktorka dále pokračovat, tak tento lhář a manipulátor utekl ze studia.

Co mají také se svou partnerkou rádi

Určitě nikdo nechce, aby funkci předsedy vlády zastával takový lhář a zvrhlík v myšlení.

Další opravdu hvězdou v myšlení a chování je jeho místopředsedkyně Pirátské bandy mladá, namyšlená, dost myšlenkové zpozdilá a nevychovaná mladá žena, která ve svém krátkém životě neudělala dosud nic. Která své myšlení a vychování předvedla při prvním vyjádření ke smrti podnikatele Kellnera. A toto již má naplánováno, že bude ministryní Sociálních věci, potom je potřeba se zamyslet jak bude postupovat, když přístup k veřejným penězům předvádí denně ideolog Pirátů, který předvádí svojí každodenní devastační činnost a rozkrádání v Praze. Místopředsedkyně dostala za úkol najít „emisary“ z našich řad, kteří by těm nevzdělaným a hloupým seniorům vysvětlovali, že jejich místo je v podpalubí jejich korábu. Bude zajímavé které dementní emisary (vlastizrádce a rozvraceče)nalákají do svých odporných služeb.

Od tohoto vrcholného „představitele“ státu se můžeme dočkat toho, že nebudou důchody a budeme se muset pást podle návodu, který mají již Piráti připravený.

Další skutečný duševní klenot je bratr této opravdu fundované političky, který shodou okolnosti má stejný duševní potenciál, Miki z jeskyně.

Tato další Pirátská kádrová rezerva si dělá laskominy na funkci nejvyšší, tj. ministra financí. Stejně jako jeho sourozenec v životě nic pořádného neudělal, ale chce rozhodovat o financích našeho státu, přestože neví nic o daních. Kdyby se alespoň podíval na stránky Ministerstva financí, tak, kdyby měl trochu inteligence, tak by utíkal do Pardubic a schoval se u mámy a přestal by před kamerami žvanit ty své tupé duševní výlevy.

Odporným bonzákem a duševním zvrhlíkem je také Pirátský člen, který nám soustavně škodí v Parlamentu EU, kde udává, a hledá všechny možné cesty k rozvratu našeho státu, aby byl ještě více v područí Bruselských úředníků, kde má velkého spojence v nevolené Jourové.

Jeho posledním odporným činem, za který by měl být vyobcován ze slušné společnost v ČR je jeho výzva, aby se při současném sčítání u nás zapisovali lidé pod národností – Evropan. Takový zločinec nemá místo u nás.

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7.4.21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenoupředsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru)k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo. Teď se pomocí své politické moci prostřednictvím ÚS se snaží pomoci třem neofašistickým partám (TOP09, STAN, KDU), které nemají vzhledem ke svým dlouhodobým preferencím právo dostat se do Parlamentu. Proto se spolčily do účelových part, aby mohli opětovně škodit našemu státu. Trochu mu uniklo, že Ústava není úplná – i když obsahuje referendum – přesto za celou dobu jeho působení na ÚS, ho ani nenapadlo se tímto problémem zabývat. Prostě škodí ve všem!

A na konec máte celou tu zvrhlou partu Pirátů v Parlamentu, kde jsou ještě další opravdu duševní hvězdy tohoto nechutného spolku. Podívejme se, jak se nám smějí do očí, co se jim zatím podařilo!!

Proto se musíme všichni slušní lidé spojit a zabránit odporné neofa šistické bandě tzv. Demokratického bloku (jak si oni říkají), aby se dostala do Parlamentu v počtu, aby mohly devastovat náš život a rozvrátit a zlikvidovat náš stát.

Nejnutnější je informovat všechny slušné lidi, kteří ještě myslí a jsou inteligentní a uvědomují si toto hrozné nebezpečí.

Proto každý slušný člověk musí pomoci tomuto velkému úkolu a informujme všechny známé slušné lidi, přeposílejme všem našim organizacím a na všechna místa kde jsme již nyní organizováni. Protože jsme jediní, kdo mohou ještě náš stát a naše životy zachránit, je nutno vyhlásit celonárodní boj této špíně nesmiřitelný boj.

PIRÁTY POLITICKY ODSTRANIT !!!!!!

Vzhledem k této nebezpečné situaci musíme všichni volit pouze vlastenecké strany a strany, které nekolaborují s EU, která chce zrušit národní státy.

 

--- MERGED ---

ID 10932/ ID 10924

Smyslem facebookového příspěvku textu Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové zjevně je vylíčit Rusko jako takovou normální zemi. Kdo kritizuje režim Vladimira Putina, je „proti Rusku“. Současně se útočí na Evropskou unii, protože prý ona je ve skutečnosti místem nesvobody a útlaku. Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové: "Putinovské Rusko a prokremelská média destabilizují Evropu. Budí v lidech nedůvěru k demokracii."

Jedná se o celou řadu dlouho používaných klišé. Aspoň několik na ukázku:

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko cenzurovali internet, mazali a blokovali profily na sociálních sítích nebo vyhrožovali vězením za projevy neschválených názorů.

Pokud o tom někdo neví, tak dění v Rusku skutečně nesleduje. Tak třeba letos v červnu soud uložil společnosti Facebooku pokutu 17 milionů rublů a Telegramu 10 milionů rublů za takzvané „správní delikty“. Ty spočívaly v tom, že společnosti společnosti neodstranily obsah zakázaný Ruskem. Pokutu už dostaly také americká sociální síť Twitter a americký technologický gigant Google. Dozorčí úřad Roskomnadzor sdělil, že by také mohl zpomalit provoz internetu v zemi pro společnosti působící v oblasti sociálních médií, pokud neodstraní obsah zakázaný ruskými úřady.

(https://www.rferl.org/a/russia-fines-facebook-telegram/31371890.html)

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko zakazovali chovatelům domácí zabijačky, rybářům olůvka a myslivcům broky.

Domácí zabijačky se týká zvláště § 21. V paragrafu 21 stojí:

Domácí porážkou mohou být poražena ve vlastním hospodářství chovatele jatečná zvířata s výjimkou skotu staršího 72 měsíců, koní, oslů a jejich kříženců. V případě domácí porážky skotu staršího 12 měsíců a mladšího 72 měsíců může chovatel porazit nejvýše 3 kusy ročně. Domácí porážku skotu mladšího 72 měsíců nebo jelenovitých ve farmovém chovu je chovatel povinen písemně oznámit krajské veterinární správě nejméně 3 dny před jejím konáním. 

V oznámení uvede:

  • adresu a registrační číslo hospodářství,
  • datum a čas provedení domácí porážky skotu nebo jelenovitých ve farmovém chovu,
  • počet, druh a identifikační číslo poráženého zvířete,
  • jde-li o porážení skotu také datum narození skotu a způsob zacházení se vzniklými vedlejšími živočišnými produkty.

NOVĚ je maso a orgány jatečných zvířat z domácí porážky určeno pro spotřebu:

  • osoby tvořící domácnost chovatele, jedná-li se o maso a orgány ze skotu, nebo
  • osoby tvořící domácnost chovatele nebo pro spotřebu osoby blízké, jedná-li se o maso a orgány ostatních zvířat.

Z výše uvedeného plyne, že domácí zabijačka např. prasete je proveditelná a nepotřebujete k tomu žádné povolení z krajské veterinární správy. 

(https://www.agropress.cz/pravda-ohledne-domaci-zabijacky/)

Zabíjačky tedy u nás zakázané nejsou.

Pokud jde o „zákaz olůvek a broků“, k němu zatím nedošlo, jedná se o návrh, který se bude projednávat a kdyby prošel, měl by ještě pětileté přechodné období. Důvody jsou zdravotní, což by samozřejmě v Rusku nejspíš jako argument nikoho nezajímalo.

„Unijní agentura posuzující škodlivost chemických látek dospěla k závěru, že s ohledem na negativní dopad na přírodu i lidské zdraví je na místě celoplošný zákaz. Podle ECHA hrozí kvůli olovu každý rok otrava až 127 milionů ptáků. Konzumace masa zvířat ulovených za pomoci olověných střel může ohrožovat zdravý vývoj až milionu dětí, soudí rovněž agentura.  Podle návrhu by měly být po přechodném období trvajícím až pět let zakázány veškeré olověné střely používané v přírodě, stejně jako rybářská olůvka. Výjimku by mohli dostat za splnění přísných podmínek sportovní střelci. Zákaz se také netýká munice využívané armádou či policií. Komise už loni se souhlasem zástupců většiny členských zemí a europoslanců prosadila zákaz používání olova ve okolí sto metrů od vodních ploch. Česko patřilo k zemím, jejichž politici se proti této úpravě stavěli nejhlasitěji, na zablokování to však nestačilo. Podobně hlasitý odpor dávali politici stejně jako zájmové skupiny již předem najevo k současnému návrhu. Brusel chce od března zahájit půlroční veřejnou konzultaci, při níž budou moci všechny zájmové skupiny či odborníci dát najevo své názory. Poté budou příští rok návrh zkoumat jednotlivé výbory agentury včetně zástupců členských států. V případě, že získá jejich souhlas a proti nebude ani většina europoslanců, mohl by zákaz vstoupit v platnost.“

(https://www.crsusti.cz/cz/aktuality/echa-doporucuje-evropske-komisi-zakaz-olova-vcetne-rybarskych-zatezi)

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko nařizovali, že rum nesmí být rum, pomazánkové máslo nesmí být pomazánkové máslo a cikánská pečeně že je projevem diskriminace.

Je tomu právě naopak. Evropské předpisy vyžadují, aby se rum říkalo jen tomu, co rum skutečně je. Produkt nazývaný u nás „rum“ ve skutečnosti rum není. Tuzemský rum, je náhražka pravého rumu, která se vyrábí dochucením zředěného potravinářského lihu rumovou trestí. Kvůli pravidlům Evropské unie o značení potravin, která umožňují použít název „rum“ jen pro pravý destilát z cukrové třtiny, bylo od 1. ledna 2003 nahrazeno druhové označení rum tuzemský označením tuzemák.

(https://cs.wikipedia.org/wiki/Tuzemsk%C3%BD_rum)

To samé se týká „pomazánkového másla“, které ve skutečnosti není máslem.

Nevím nic o tom, že by na nás Putin nebo Rusko chystali šílené plány typu Green Deal, bezuhlíková Evropa a zákaz spalovacích motorů.

Green Deal není „šílený plán“, ale plán modernizace evropské ekonomiky v souladu s potřebami lidí a ohledem na životní prostředí. Rusko má samozřejmě se životním prostředím a modernizací ekonomiky značné potíže, jak je patrné z četných ekologických havárií a s ignorováním toho, jak kvůli těžbě dřeva Čína plundruje sibiřské lesy.

Nevím nic o tom, že by se Putin nebo Rusko snažili legislativně odzbrojit domácí obyvatelstvo a vnutit nám proti naší vůli a za každou cenu hordy nelegálních negramotných muslimských vetřelců ze zemí třetího světa.

Hlášky o „odzbrojení domácího obyvatelstva“ a líčení Ruska jako zbrojního ráje jsou nesmysl. Občané ČR zbraně vlastnit mohou. Celá kampaň o tzv. odzbrojování vznikla kvůli poloautomatickým zbraním.

V Rusku vypadá situace ve skutečnosti takto: „Od roku 2013 mohou ruští občané starší 18 let získat zbrojní průkaz po absolvování kurzů o bezpečnosti zbraní a složení federálního testu a prověrky. Střelné zbraně lze pořídit pro sebeobranu, lov nebo sportovní aktivity a také pro sběratelské účely. Povolení k nošení lze vydat pro lovecké střelné zbraně s licencí pro lovecké účely. Zpočátku je nákup omezen na dlouhé střelné zbraně s hladkým vývrtem hlavně a pneumatické zbraně s úsťovou energií do 25 joulů. Po pěti letech vlastnictví brokovnice lze zakoupit pušky. Ruční zbraně obecně nejsou povoleny, ale s rostoucí popularitou praktické střelby a soutěží v Rusku v posledních letech je nyní vlastnictví ručních zbraní povoleno a ruční zbraně musí být uloženy ve střeleckém klubu. Pušky a brokovnice s délkou hlavně menší než 500 mm (20 palců) jsou zakázány, stejně jako střelné zbraně, které střílejí dávkami nebo mají kapacitu větší než 10 nábojů.“

(https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_control_in_Russia)

Obdivovatelé Ruska by tedy se svou touhou vlastnit něco jako samopal v Rusku narazili.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko diktovali přes hlavy našich ústavních a vládních činitelů legislativní paskvily, vytvořené nikým nevolenými cizími úředníky.

Rusko nám naštěstí nic diktovat nemůže, protože od roku 1989 už nepatříme pod jeho mocenskou sféru. Před tímto datem tady ovšem z Moskvy mohli diktovat, cokoliv se jim zlíbilo, včetně toho, kdo tu má být nejvyšším představitelem.

Takzvané „legislativní paskvily“ údajně nadiktované „nikým nevolenými cizími úředníky“ procházejí schválením Evropským parlamentem, který je volený. Už vznik různých norem a často jen doporučení je proces, na kterém se země Evropské unie skrze své zástupce a experty podílejí. Oproti tomu v Rusku by se nemohlo stát, že by se nějaká republika federace postavila zásadně proti vůli Kremlu.

Takto by se daly rozebírat všechny další nesmysly, třeba o „vydání hory Říp“ cizincům. Ti cizinci jsou český rod Lobkowiczů, kterým byly pozemky vráceny v restituci.

„Lobkowiczové získali pozemky na Řípu v restitucích spolu s ostatním rodovým majetkem. William Lobkowicz, s nímž kraj o Řípu jedná, se narodil v roce 1962 v Bostonu. Pochází z roudnické větve rodu. Této větvi byl vrácen například zámek v Nelahozevsi a v Roudnici nad Labem.“

(https://www.tyden.cz/rubriky/relax/cestovani/slavny-rip-k-pronajmu-politici-uz-jednaji_150379.html)

Tohle se psalo už před jedenácti lety a kopec Říp stojí stále na svém místě.

Dále se také pokračuje v tažení proti Pirátské straně a to za pomocí nesčetněkrát vyvrácených lží.

Například:

„Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.“

Fakta:

Piráti nechtějí legalizaci jakýchkoli drog, jak autor sugeruje. V zásadě jde o zákonné úpravy, které by zamezily zbytečné kriminalizaci vedoucí někdy k tragikomickému postihu osob, které třeba pěstovaly rostliny konopí pro vlastní potřebu, někdy třeba i jen pro léčivé masti a podobně. Česká společnost si také do velké míry neuvědomuje, že jsou u nás kriminalizovány lehké drogy (marihuana) a zcela legálně prodávány těžké – alkohol. Ten nepoměr je zjevný a to i s ohledem na katastrofální následky působení alkoholu ve spolkečnosti.

Piráti ohledně legalizace píší toto:

„Prosazujeme účinnou politiku státu v oblasti psychotropních látek, kterou lze shrnout do tří bodů:

  • Reforma. Zákony o psychotropních látkách musí brát ohledy na potřeby a fungování společnosti – jen tak si zaslouží respekt. Musí být umožněno vědecké zkoumání a léčebné využití látek, které jsou dnes nelegální a jejichž léčebný potenciál je prokázán. Dospělí lidé nesmí být postihováni za pěstování a držení těchto látek pro osobní potřebu. Musí být zaručena svoboda věcně a objektivně informovat o psychotropních látkách a jejich pozitivních i negativních dopadech na lidský organismus a společnost.
  • Regulace. Legalizace pěstování a držení psychotropních látek pro osobní potřebu bude efektivním řešením v boji proti drogovým mafiím. Legalizace sníží poptávku na černém trhu a oslabí jeho nabídku i vliv na páchání trestné činnosti ve snaze získat předraženou psychotropní látku. Umožní se vznik registrovaných společenských klubů pěstitelů a uživatelů konopí. Neoprávněné nakládání s psychotropní látkou, například její prodej jiné osobě, poskytování nezletilým, užívání při řízení motorových vozidel či jiné činnosti, kde vliv psychotropní látky může způsobit obecné ohrožení, bude trestné.
  • Zdanění. Obchod s drogami bude legalizován a zdaněn. Způsob výroby, prodeje a kontroly kvality budou stanoveny dle typu psychotropní látky. Povolení k obchodování s psychotropními látkami získá jen subjekt, který splní státem předepsané podmínky. Daň z prodeje psychotropní látky přinese do státního rozpočtu prostředky, ze kterých bude možné financovat léčbu závislých lidí nebo preventivní programy v oblasti ochrany veřejného zdraví, vzdělávání a volnočasových aktivit.“

(https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/psychotropni-latky/)

 

Piráti nechtějí zaplavení republiky migranty a vyslovili se i proti kvótám na přijímání uprchlíků:

„Vynucené kvóty nejsou řešení, pomoc musí být dobrovolná. Před nelegální migrací nemůžeme zavírat oči. Chceme, aby se lidé v Česku cítili bezpečně. Podle nás je nejlepší cestou hledat řešení na úrovni EU. Efektivní řešení totiž začíná za hranicemi Česka. Společně s evropskými státy budeme schopni lépe reagovat na výzvy, které migrace přináší, a spolupracovat se zeměmi, které jsou zdrojem migrace. Soustřeďme pomoc tam, kde problém vzniká, ať mu můžeme účinně předcházet. Azylovou a návratovou politiku chceme takovou, která rozlišuje mezi různými druhy migrace a má nástroje k tomu, aby rozhodnutí zůstávalo v našich rukou.“

(https://www.piratiastarostove.cz/pravda/lidstvi-misto-uprchlictvi/)

„bonzování v EU“ je zřejmě narážka na aktivitu (nejen) pirátských europoslanců, kteří upozornili na fatální střet zájmů majitele velkofirmy Agrofert a premiéra Andreje Babiše. Střet zájmů, který navíc škodí samotným občanům ČR, byl prokázán.

„prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie“

K přijetí eura jsme se zavázali v přístupové smlouvě, která byla schválena v referendu občany České republiky. Odpůrci eura se vůbec nezabývají tím, v čem spočívají výhody společné měny:

Euro přinese českým domácnostem výhody snadno porovnatelných cen, pohodlnějšího cestování do zahraničí a bezpečnějšího investování. Euro je stabilní měna, která si udržuje kupní sílu a chrání úspory před znehodnocováním. Na nahrazení české koruny eurem český spotřebitel neprodělá.

Euro přinese českým podnikům trvalé výhody z odstranění kurzového rizika a ze snížení transakčních nákladů, což obojí přispívá k vyšší stabilitě podnikání. Česká ekonomika se stane atraktivnějším místem pro přímé zahraniční investice, což přispěje k vytváření nových pracovních příležitostí.

Členstvím v eurozóně Česká republika získá právo spolurozhodovat o měnové politice v eurozóně. Nebude však moci již provádět vlastní měnovou politiku. Také bude vystavena zvýšenému tlaku na obezřetnou fiskální a hospodářskou politiku. Celková bilance kladů a záporů nicméně bude pozitivní.

(https://www.zavedenieura.cz/cs/euro-a-ceska-republika/vyhody-a-rizika-eura/naklady-a-rizika)

To, co se říká o tzv. „krachujících jižních státech Unie“ se týká takzvaného Evropského stabilizačního mechanismu. Ten by přistoupení k euru měl samozřejmě své náklady:

„Pro Českou republiku bude zapojení do tohoto mechanismu po vstupu do eurozóny spojeno s nemalými náklady. Pro ilustraci, pokud by se hypoteticky ČR stala členem ESM v r. 2012, musela by během pěti let splatit v hotovosti kapitál ve výši cca 32 mld. Kč a přislíbit kapitál na vyžádání ve výši dalších cca 250 mld. Kč. Po dvanácti letech od vstupu do ESM by konečný závazek ČR (splacený a přislíbený kapitál) mohl dosáhnout v úhrnu cca 350 mld. Kč.“

Ta čísla mohou někoho vyděsit jen tehdy, když mu nedojde, že jde o přibližně 30 miliard korun ročně a jen v roce 2020 náš státní rozpočet skončil schodkem 367 miliard korun. To bylo kvůli covidové krizi. V roce 2019 jsme ovšem měli schodek rozpočtu 28,5 miliard korun, aniž by to třeba voliče Andreje Babiše nějak znepokojilo.

Je dobré si taky uvědomit, že bychom sami mohli někdy Evropský stabilizační mechanismus potřebovat. K tomu by mohlo, pokud bude pokračovat vládnutí Andreje Babiše a jeho spojenců pokračovat, docela snadno dojít. Dnes ovšem euro nemáme, takže by nás nikdo nezachraňoval.

 

Další tvrzení:

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

- Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

- Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

- Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

- Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady.“

Nic z toho ovšem není pravda:

  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat řidičské průkazy. Tuto vyvrácenou lež o odebírání řidičských průkazů šířil neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig. Piráti rozhodně nechtějí odebírat řidičské průkazy, naopak se snažíme řešit, aby ani mladí držitelé řidičských oprávnění nebyli diskriminováni.
  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat volební právo. Ve Sněmovně se naopak diskutuje návrh umožnit v některých typech voleb - například komunálních - volit i například sedmnáctiletým, aby rozhodování o vedení obce pomohlo formovat odpovědnost voličů obdobně, jako tomu je například v sousedním Rakousku.
  • Lidem starším 70 let nenutí Piráti soužití s někým jiným nebo odchod do domova důchodců. To, s kým člověk žije, má být svobodné rozhodnutí každého člověka v rámci jeho možností. Piráti naopak mají propracovanou sociální politiku, kdy se snaží zajistit sociální bydlení i starším občanům.
  • Piráti nechtějí společné hroby. Tato dezinformace šířená Bleskem, Novou a pražskými opozičními politiky v čele s ODS je dezinterpretací snahy pražské zastupitelky Evy Horákové, která naopak chtěla důstojně uložit ostatky opuštěných seniorů do hrobky (krypty) místo současné praxe rozptýlení popela zesnulého na anonymní rozptylové loučce. Rozdíl mezi hrobem a hrobkou je snad jasný všem.
  • Piráti se snaží řešit migrační politiku v souladu s mezinárodním právem. Stát i EU by měli bojovat proti nelegálnímu převaděčství, řešení případného azylu by se mělo odehrávat ideálně mimo EU. Pokud už je nějaký politický uprchlík legálně přijat, je i v zájmu celé české společnosti pomoci s integrací - jednou z možností je například pomoc s nalezením pronájmu obdobně, jako by mělo být pomáháno i všem občanům České republiky.
  • Piráti nechtějí omezovat přístup ke zdravotní péči nikomu. Naopak Piráti mají propracovaný program a odborný resortní tým zdravotnictví se snaží, aby byla zdravotní péče dostupná všem občanům České republiky na vysoké úrovni.

(https://www.piratskelisty.cz/clanek-3331-tomas-martinek-realita-vs-lzivy-hoax-navrhy-piratskych-poslancu)

 

Zcela manipulativní je také toto tvrzení:

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7. 4. 21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenou předsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru) k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo.

Tvrzení o manipulaci s korespondenčními hlasy ve Spojených státech není pravdivé. Přes veškerou snahu právníků poraženého prezidenta Donalda Trumpa se nic takového neprokázalo.

Pokud jde o volební zákon projednávaný Ústavním soudem, rozhodnutí ÚS vedlo k tomu, že se odstranila anomálie, kdy hlas voliče nemá stejnou váhu.

Jde v zásadě o toto:

„Zatímco hnutí ANO stačilo v posledních dvojích volbách méně než dvacet tisíc hlasů, aby získalo jednoho poslance, Starostové a nezávislí (STAN) „zaplatili“ za jeden mandát 43 tisíci hlasů, a Zelení v roce 2006 dokonce 56 tisíci hlasů. Může za to metoda zaokrohlouvání, používaná při rozdělování mandátů v krajích, kterou do volebního zákona v době tzv. opoziční smlouvy prosadily ČSSD a ODS. Podle čerstvého nálezu Ústavního soudu porušuje rovné volební právo.“

(https://www.irozhlas.cz/volby/volby-snemovna-hlasy-mandaty_2102050700_pek)

To je všechno. Považuje někdo za správné, aby k zisku jednoho poslance jedna strana potřebovala dvakrát více hlasů?

Věta Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo… je narážkou na předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, o kterém se ještě navíc tvrdí, že je „duševně postižený“. Tady se také manipuluje s tím, jak to s předchozí podobou volebního zákona bylo. Podle původních úmyslů činitelů „opoziční smlouvy“ (Václav Klaus, Miloš Zeman) by fakticky protiústavně došlo ke změně poměrného systému na většinový, což by velkým stranám (tehdy ODS a ČSSD) umožnilo pohodlné vládnutí navěky. Tento návrh neprošel. Výsledkem byl kompromis, podle kterého se volilo dosud. Ústavní soud jedná až na základě podání a to nemůže podat sám sobě. Vytknout se dá ÚS jen to, že projednání trvalo tak dlouho. I tak ale nakonec poslanci nový volební zákon projednali bez problémů včas. Výsledkem tedy je, hlas voličů má spravedlivější váhu než předtím. V čem by měl být s takovým výsledkem problém, není zřejmé.

Původní text:

 

Subject: : - : -- SOS - celému národu ....

Date: 2021-07-14 12:34

Abstract:

Reakce na výrok Jourové o Putinovském Rusku. Obhajoba Ruska a Putina. V příloze vulgární a nenávistný text proti Pirátům, STANu, koalici SPOLU a Ústavnímu soudu. Obsahuje výzvu seniorům, aby šli k volbám a volili vlastenecké strany. Senioři jsou jediní, kteří dokáží zastavit neofašistický demoblok a zachránit tak naše životy, životní hodnoty a náš stát od devastace.

Source: http://www.novarepublika.cz/

Link: http://www.novarepublika.cz/2021/07/k-prohlaseni-very-jourove-putinovske.html

Tags:

Rusko Piráti uprchlíci politika česká EU demokratický blok fašismus v česku

Mentioned characters:

Vladimir Vladimirovič Putin Rusko USA Petr Kellner Mikuláš Ferjenčík Pavel Rychetský KDU-ČSL Mikuláš Peksa Ústavní soud TOP 09 Evropský parlament Antifa George Soros Starostové a nezávislí Věra Jourová Vojtěch Pikal Adolf Hitler Ivan Bartoš Olga Richterová

Body:

SOS v příloze, pokud si uvědomujete nebezpečí obsahu této přílohy prosím rozesílejte... další zvrhlost paní Jourové

K prohlášení Věry Jourové - Neznám žádné "putinovské Rusko"

Fcb. příspěvek Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové:

"Putinovské Rusko a prokremelská média destabilizují Evropu. Budí v lidech nedůvěru k demokracii."

Paní Jourová,

Neznám žádné "putinovské Rusko". Rusko je jen jedno. A neshledávám žádný důvod k jeho adoraci, stejně jako k adoraci kterékoli jiné světové mocnosti. Právě tak ovšem nemám žádný důvod je nenávidět. Ale když už takovýmito plamennými slovy troubíte do světa prounijní propagandu, počítejte se mnou:

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko cenzurovali internet, mazali a blokovali profily na sociálních sítích nebo vyhrožovali vězením za projevy neschválených názorů.

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko zakazovali chovatelům domácí zabijačky, rybářům olůvka a myslivcům broky.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko nařizovali, že rum nesmí být rum, pomazánkové máslo nesmí být pomazánkové máslo a cikánská pečeně že je projevem diskriminace.

Nevím nic o tom, že by na nás Putin nebo Rusko chystali šílené plány typu Green Deal, bezuhlíková Evropa a zákaz spalovacích motorů.

Nevím nic o tom, že by se Putin nebo Rusko snažili legislativně odzbrojit domácí obyvatelstvo a vnutit nám proti naší vůli a za každou cenu hordy nelegálních negramotných muslimských vetřelců ze zemí třetího světa.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko diktovali přes hlavy našich ústavních a vládních činitelů legislativní paskvily, vytvořené nikým nevolenými cizími úředníky.

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko ničili naše zemědělství dovozem dotovaných potravin za dumpingové ceny, prodali naši vodu cizincům nebo vydali horu Říp, coby jeden ze symbolů našeho národního uvědomění, zahraničnímu vlastníkovi.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko tvrdili, že máma a táta nemají být "máma" a "táta", nýbrž "Rodič 1" a "Rodič 2", že existuje 78 pohlaví, případně že homosexuální vztah má být povýšen na manželství.

Nevím nic o tom, že by nás Putin nebo Rusko nutili zavádět covid-pasy a snažili se nás dotlačit k očkování jakýmisi neprověřenými a podezřelými přípravky - a to včetně dětí a těhotných žen.

Propagandu v duchu "Stokrát opakovaná lež stává se pravdou" používal už Hitlerův ministr propagandy Josef Goebbels. A račte si vzpomenout, jak nakonec dopadl.

Naši důvěru ve vámi vyzdvihovanou "západní demokracii" podkopat nelze, protože jsme ji už dávno ztratili.

----- Přepis přílohy: -----

! ! S O S ! !

Našemu státu hrozí největší nebezpečí za posledních 30 let, hrozí rozvrat a následná likvidace naší státnosti a rozvrat všech našich životních hodnot !!!.

Proto se musíme mi voliči - senioři, kteří jsme jediná síla, která může zamezit tomu, aby se dostala do vedení státu parta řízená a financovaná ze zahraničí. Samozřejmě se musí připojit a valná většina slušných, myslících a inteligentních lidí – voličů, kteří si uvědomují toto hrozné nebezpečí. Piráti si to uvědomili, a proto se snaží nás rozdělit a zneužít pro svoje vlastizrádné a rozvracečské choutky.

Už ten název, kterým se zvrhle stále prezentují, představuje v myslích slušných lidí: Piráti byli vždy vrazi, loupežníci, znásilňovatelé, rozvraceči států a byli vždy nakonec odměněni nejvyšším ráhnem na lodi. Všimněte si, že v žádné Evropské zemi není nikde v Parlamentu taková zvrhlá parta. ČR je laboratoř pro Séreše.

Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

- Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

- Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

- Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

- Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady

Proto také zavedli server: https://uprchlici-vitejte.cz, kde zatím uvádí, co by měli lidé dělat dobrovolně, co již mají ale připraveno, že to bude jako povinnost.

Uprchlíci vítejte, volají Piráti. Ví o tom STAN? - YouTube

[https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=u60DQcw3gqM&ucbcb=1]

* Obrázek 1- Ivan Bartoš: Není možné, aby v bytě 3+1 žili jen dva lidé. Buď k sobě ubytují ještě další dva lidi nebo zaplatí zvláštní daň za nadměrné metry. *

Takže předseda této „strany“ má i jiné zájmy a zábavičky, které by chtěl v případě vítězství této bandy přenést do své činnosti. Základním jeho ideologickým miláčkem je Antifa, kde se pochlubil u moderátorky, že má svojí vlastní vlajku této Fašistické organizace, která byla zrušena v USA jako teroristická organizace. Říkají si Antifa, ale opak je pravdou, oni určují, kdo je podle nich fašista. To taky, když začínal Adolf Hitler, tak také měl Národně socialistickou stranu a mírumilovnou SD. Mnoho němců ho měla při jeho nástupu za fantika, nebrala ho vážně. A kam to došlo víme všichni. Předseda Pirátů se chová stejně, lži, kamuflování, překrucování faktů.

Když chtěla redaktorka dále pokračovat, tak tento lhář a manipulátor utekl ze studia.

* Obrázek 2 - Antifa, kterou podporuje Ivan Bartoš, má stalinistické kořeny a prosazuje komunismus *

Co mají také se svou partnerkou rádi

* Obrázek 3 - Ivan Bartoš se svou manželkou na pride festivalu *

Určitě nikdo nechce, aby funkci předsedy vlády zastával takový lhář a zvrhlík v myšlení.

Další opravdu hvězdou v myšlení a chování je jeho místopředsedkyně Pirátské bandy mladá, namyšlená, dost myšlenkové zpozdilá a nevychovaná mladá žena, která ve svém krátkém životě neudělala dosud nic. Která své myšlení a vychování předvedla při prvním vyjádření ke smrti podnikatele Kellnera. A toto již má naplánováno, že bude ministryní Sociálních věci, potom je potřeba se zamyslet jak bude postupovat, když přístup k veřejným penězům předvádí denně ideolog Pirátů, který předvádí svojí každodenní devastační činnost a rozkrádání v Praze. Místopředsedkyně dostala za úkol najít „emisary“ z našich řad, kteří by těm nevzdělaným a hloupým seniorům vysvětlovali, že jejich místo je v podpalubí jejich korábu. Bude zajímavé které dementní emisary (vlastizrádce a rozvraceče)nalákají do svých odporných služeb.

* Obrázek 4 - Ivan Bartoš s Olgou Richterovou na fotce z tiskové konference Pirátů *

Od tohoto vrcholného „představitele“ státu se můžeme dočkat toho, že nebudou důchody a budeme se muset pást podle návodu, který mají již Piráti připravený.

Další skutečný duševní klenot je bratr této opravdu fundované političky, který shodou okolnosti má stejný duševní potenciál, Miki z jeskyně.

* Obrázek 5 - Ivan Bartoš s Mikulášem Ferjenčíkem na fotce z tiskové konference Pirátů *

Tato další Pirátská kádrová rezerva si dělá laskominy na funkci nejvyšší, tj. ministra financí. Stejně jako jeho sourozenec v životě nic pořádného neudělal, ale chce rozhodovat o financích našeho státu, přestože neví nic o daních. Kdyby se alespoň podíval na stránky Ministerstva financí, tak, kdyby měl trochu inteligence, tak by utíkal do Pardubic a schoval se u mámy a přestal by před kamerami žvanit ty své tupé duševní výlevy.

Odporným bonzákem a duševním zvrhlíkem je také Pirátský člen, který nám soustavně škodí v Parlamentu EU, kde udává, a hledá všechny možné cesty k rozvratu našeho státu, aby byl ještě více v područí Bruselských úředníků, kde má velkého spojence v nevolené Jourové.

* Obrázek 6 - Mikuláš Peksa na fotce z tiskové konference Pirátů *

Jeho posledním odporným činem, za který by měl být vyobcován ze slušné společnost v ČR je jeho výzva, aby se při současném sčítání u nás zapisovali lidé pod národností – Evropan. Takový zločinec nemá místo u nás.

* Obrázek 7 - fotka Vojtěcha Pikala *

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7.4.21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenou předsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru)k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo. Teď se pomocí své politické moci prostřednictvím ÚS se snaží pomoci třem neofašistickým partám (TOP09, STAN, KDU), které nemají vzhledem ke svým dlouhodobým preferencím právo dostat se do Parlamentu. Proto se spolčily do účelových part, aby mohli opětovně škodit našemu státu. Trochu mu uniklo, že Ústava není úplná – i když obsahuje referendum – přesto za celou dobu jeho působení na ÚS, ho ani nenapadlo se tímto problémem zabývat. Prostě škodí ve všem!

A na konec máte celou tu zvrhlou partu Pirátů v Parlamentu, kde jsou ještě další opravdu duševní hvězdy tohoto nechutného spolku. Podívejme se, jak se nám smějí do očí, co se jim zatím podařilo!!

*Obrázek - fotka Pirátů v poslanecké sněmovně*

Proto se musíme všichni slušní lidé spojit a zabránit odporné neofašistické bandě tzv. Demokratického bloku (jak si oni říkají), aby se dostala do Parlamentu v počtu, aby mohly devastovat náš život a rozvrátit a zlikvidovat náš stát.

Nejnutnější je informovat všechny slušné lidi, kteří ještě myslí a jsou inteligentní a uvědomují si toto hrozné nebezpečí.

Proto každý slušný člověk musí pomoci tomuto velkému úkolu a informujme všechny známé slušné lidi, přeposílejme všem našim organizacím a na všechna místa kde jsme již nyní organizováni. Protože jsme jediní, kdo mohou ještě náš stát a naše životy zachránit, je nutno vyhlásit celonárodní boj této špíně nesmiřitelný boj.

PIRÁTY POLITICKY ODSTRANIT !!!!!!

Vzhledem k této nebezpečné situaci musíme všichni volit pouze vlastenecké strany a strany, které nekolaborují s EU, která chce zrušit národní státy.

ID 10924

Subject: S.O.S ....

Date: 2021-07-14 22:01

Abstract:

Hejt na Piráty:

"Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

• Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

• Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

• Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

• Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady."

Source:

Link:

Tags:

dřív bylo líp Piráti uprchlíci politika česká tradiční hodnoty EU demokratický blok volby

Mentioned characters:

senioři Starostové a nezávislí Ivan Bartoš Antifa KDU-ČSL Mikuláš Ferjenčík TOP 09 Mikuláš Peksa George Soros Adolf Hitler Piráti Olga Richterová Věra Jourová Vojtěch Pykal Pavel Rychetský

Body:

S.O.S ....

! ! S O S ! !

Našemu státu hrozí největší nebezpečí za posledních 30 let, hrozí rozvrat a následná likvidace naší státnosti a rozvrat všech našich životních hodnot !!!.

Proto se musíme mi voliči - senioři, kteří jsme jediná síla, která může zamezit tomu, aby se dostala do vedení státu parta řízená a financovaná ze zahraničí. Samozřejmě se musí připojit a valná většina slušných, myslících a inteligentních lidí – voličů, kteří si uvědomují toto hrozné nebezpečí. Piráti si to uvědomili, a proto se snaží nás rozdělit a zneužít pro svoje vlastizrádné a rozvracečské choutky.

Už ten název, kterým se zvrhle stále prezentují, představuje v myslích slušných lidí: Piráti byli vždy vrazi, loupežníci, znásilňovatelé, rozvraceči států a byli vždy nakonec odměněni nejvyšším ráhnem na lodi. Všimněte si, že v žádné Evropské zemi není nikde v Parlamentu taková zvrhlá parta. ČR je laboratoř pro Séreše.

Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

• Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

• Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

• Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

• Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady

Proto také zavedli server: https://uprchlici-vitejte.cz, kde zatím uvádí, co by měli lidé dělat dobrovolně, co již mají ale připraveno, že to bude jako povinnost.

Uprchlíci vítejte, volají Piráti. Ví o tom STAN? - YouTube

Takže předseda této „strany“ má i jiné zájmy a zábavičky, které by chtěl v případě vítězství této bandy přenést do své činnosti. Základním jeho ideologickým miláčkem je Antifa, kde se pochlubil u moderátorky, že má svojí vlastní vlajku této Fašistické organizace, která byla zrušena v USA jako teroristická organizace. Říkají si Antifa, ale opak je pravdou, oni určují, kdo je podle nich fašista. To taky, když začínal Adolf Hitler, tak také měl Národně socialistickou stranu a mírumilovnou SD. Mnoho němců ho měla při jeho nástupu za fantika, nebrala ho vážně. A kam to došlo víme všichni. Předseda Pirátů se chová stejně, lži, kamuflování, překrucování faktů.

Uprchlíci vítejte, volají Piráti. Ví o tom STAN? - YouTube

Když chtěla redaktorka dále pokračovat, tak tento lhář a manipulátor utekl ze studia.

Co mají také se svou partnerkou rádi

Určitě nikdo nechce, aby funkci předsedy vlády zastával takový lhář a zvrhlík v myšlení.

Další opravdu hvězdou v myšlení a chování je jeho místopředsedkyně Pirátské bandy mladá, namyšlená, dost myšlenkové zpozdilá a nevychovaná mladá žena, která ve svém krátkém životě neudělala dosud nic. Která své myšlení a vychování předvedla při prvním vyjádření ke smrti podnikatele Kellnera. A toto již má naplánováno, že bude ministryní Sociálních věci, potom je potřeba se zamyslet jak bude postupovat, když přístup k veřejným penězům předvádí denně ideolog Pirátů, který předvádí svojí každodenní devastační činnost a rozkrádání v Praze. Místopředsedkyně dostala za úkol najít „emisary“ z našich řad, kteří by těm nevzdělaným a hloupým seniorům vysvětlovali, že jejich místo je v podpalubí jejich korábu. Bude zajímavé které dementní emisary (vlastizrádce a rozvraceče)nalákají do svých odporných služeb.

Od tohoto vrcholného „představitele“ státu se můžeme dočkat toho, že nebudou důchody a budeme se muset pást podle návodu, který mají již Piráti připravený.

Další skutečný duševní klenot je bratr této opravdu fundované političky, který shodou okolnosti má stejný duševní potenciál, Miki z jeskyně.

Tato další Pirátská kádrová rezerva si dělá laskominy na funkci nejvyšší, tj. ministra financí. Stejně jako jeho sourozenec v životě nic pořádného neudělal, ale chce rozhodovat o financích našeho státu, přestože neví nic o daních. Kdyby se alespoň podíval na stránky Ministerstva financí, tak, kdyby měl trochu inteligence, tak by utíkal do Pardubic a schoval se u mámy a přestal by před kamerami žvanit ty své tupé duševní výlevy.

Odporným bonzákem a duševním zvrhlíkem je také Pirátský člen, který nám soustavně škodí v Parlamentu EU, kde udává, a hledá všechny možné cesty k rozvratu našeho státu, aby byl ještě více v područí Bruselských úředníků, kde má velkého spojence v nevolené Jourové.

Jeho posledním odporným činem, za který by měl být vyobcován ze slušné společnost v ČR je jeho výzva, aby se při současném sčítání u nás zapisovali lidé pod národností – Evropan. Takový zločinec nemá místo u nás.

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7.4.21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenoupředsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru)k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo. Teď se pomocí své politické moci prostřednictvím ÚS se snaží pomoci třem neofašistickým partám (TOP09, STAN, KDU), které nemají vzhledem ke svým dlouhodobým preferencím právo dostat se do Parlamentu. Proto se spolčily do účelových part, aby mohli opětovně škodit našemu státu. Trochu mu uniklo, že Ústava není úplná – i když obsahuje referendum – přesto za celou dobu jeho působení na ÚS, ho ani nenapadlo se tímto problémem zabývat. Prostě škodí ve všem!

A na konec máte celou tu zvrhlou partu Pirátů v Parlamentu, kde jsou ještě další opravdu duševní hvězdy tohoto nechutného spolku. Podívejme se, jak se nám smějí do očí, co se jim zatím podařilo!!

Proto se musíme všichni slušní lidé spojit a zabránit odporné neofa šistické bandě tzv. Demokratického bloku (jak si oni říkají), aby se dostala do Parlamentu v počtu, aby mohly devastovat náš život a rozvrátit a zlikvidovat náš stát.

Nejnutnější je informovat všechny slušné lidi, kteří ještě myslí a jsou inteligentní a uvědomují si toto hrozné nebezpečí.

Proto každý slušný člověk musí pomoci tomuto velkému úkolu a informujme všechny známé slušné lidi, přeposílejme všem našim organizacím a na všechna místa kde jsme již nyní organizováni. Protože jsme jediní, kdo mohou ještě náš stát a naše životy zachránit, je nutno vyhlásit celonárodní boj této špíně nesmiřitelný boj.

PIRÁTY POLITICKY ODSTRANIT !!!!!!

Vzhledem k této nebezpečné situaci musíme všichni volit pouze vlastenecké strany a strany, které nekolaborují s EU, která chce zrušit národní státy.

 

--- MERGED ---

ID 10932/ ID 10924

Smyslem facebookového příspěvku textu Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové zjevně je vylíčit Rusko jako takovou normální zemi. Kdo kritizuje režim Vladimira Putina, je „proti Rusku“. Současně se útočí na Evropskou unii, protože prý ona je ve skutečnosti místem nesvobody a útlaku. Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové: "Putinovské Rusko a prokremelská média destabilizují Evropu. Budí v lidech nedůvěru k demokracii."

Jedná se o celou řadu dlouho používaných klišé. Aspoň několik na ukázku:

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko cenzurovali internet, mazali a blokovali profily na sociálních sítích nebo vyhrožovali vězením za projevy neschválených názorů.

Pokud o tom někdo neví, tak dění v Rusku skutečně nesleduje. Tak třeba letos v červnu soud uložil společnosti Facebooku pokutu 17 milionů rublů a Telegramu 10 milionů rublů za takzvané „správní delikty“. Ty spočívaly v tom, že společnosti společnosti neodstranily obsah zakázaný Ruskem. Pokutu už dostaly také americká sociální síť Twitter a americký technologický gigant Google. Dozorčí úřad Roskomnadzor sdělil, že by také mohl zpomalit provoz internetu v zemi pro společnosti působící v oblasti sociálních médií, pokud neodstraní obsah zakázaný ruskými úřady.

(https://www.rferl.org/a/russia-fines-facebook-telegram/31371890.html)

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko zakazovali chovatelům domácí zabijačky, rybářům olůvka a myslivcům broky.

Domácí zabijačky se týká zvláště § 21. V paragrafu 21 stojí:

Domácí porážkou mohou být poražena ve vlastním hospodářství chovatele jatečná zvířata s výjimkou skotu staršího 72 měsíců, koní, oslů a jejich kříženců. V případě domácí porážky skotu staršího 12 měsíců a mladšího 72 měsíců může chovatel porazit nejvýše 3 kusy ročně. Domácí porážku skotu mladšího 72 měsíců nebo jelenovitých ve farmovém chovu je chovatel povinen písemně oznámit krajské veterinární správě nejméně 3 dny před jejím konáním. 

V oznámení uvede:

  • adresu a registrační číslo hospodářství,
  • datum a čas provedení domácí porážky skotu nebo jelenovitých ve farmovém chovu,
  • počet, druh a identifikační číslo poráženého zvířete,
  • jde-li o porážení skotu také datum narození skotu a způsob zacházení se vzniklými vedlejšími živočišnými produkty.

NOVĚ je maso a orgány jatečných zvířat z domácí porážky určeno pro spotřebu:

  • osoby tvořící domácnost chovatele, jedná-li se o maso a orgány ze skotu, nebo
  • osoby tvořící domácnost chovatele nebo pro spotřebu osoby blízké, jedná-li se o maso a orgány ostatních zvířat.

Z výše uvedeného plyne, že domácí zabijačka např. prasete je proveditelná a nepotřebujete k tomu žádné povolení z krajské veterinární správy. 

(https://www.agropress.cz/pravda-ohledne-domaci-zabijacky/)

Zabíjačky tedy u nás zakázané nejsou.

Pokud jde o „zákaz olůvek a broků“, k němu zatím nedošlo, jedná se o návrh, který se bude projednávat a kdyby prošel, měl by ještě pětileté přechodné období. Důvody jsou zdravotní, což by samozřejmě v Rusku nejspíš jako argument nikoho nezajímalo.

„Unijní agentura posuzující škodlivost chemických látek dospěla k závěru, že s ohledem na negativní dopad na přírodu i lidské zdraví je na místě celoplošný zákaz. Podle ECHA hrozí kvůli olovu každý rok otrava až 127 milionů ptáků. Konzumace masa zvířat ulovených za pomoci olověných střel může ohrožovat zdravý vývoj až milionu dětí, soudí rovněž agentura.  Podle návrhu by měly být po přechodném období trvajícím až pět let zakázány veškeré olověné střely používané v přírodě, stejně jako rybářská olůvka. Výjimku by mohli dostat za splnění přísných podmínek sportovní střelci. Zákaz se také netýká munice využívané armádou či policií. Komise už loni se souhlasem zástupců většiny členských zemí a europoslanců prosadila zákaz používání olova ve okolí sto metrů od vodních ploch. Česko patřilo k zemím, jejichž politici se proti této úpravě stavěli nejhlasitěji, na zablokování to však nestačilo. Podobně hlasitý odpor dávali politici stejně jako zájmové skupiny již předem najevo k současnému návrhu. Brusel chce od března zahájit půlroční veřejnou konzultaci, při níž budou moci všechny zájmové skupiny či odborníci dát najevo své názory. Poté budou příští rok návrh zkoumat jednotlivé výbory agentury včetně zástupců členských států. V případě, že získá jejich souhlas a proti nebude ani většina europoslanců, mohl by zákaz vstoupit v platnost.“

(https://www.crsusti.cz/cz/aktuality/echa-doporucuje-evropske-komisi-zakaz-olova-vcetne-rybarskych-zatezi)

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko nařizovali, že rum nesmí být rum, pomazánkové máslo nesmí být pomazánkové máslo a cikánská pečeně že je projevem diskriminace.

Je tomu právě naopak. Evropské předpisy vyžadují, aby se rum říkalo jen tomu, co rum skutečně je. Produkt nazývaný u nás „rum“ ve skutečnosti rum není. Tuzemský rum, je náhražka pravého rumu, která se vyrábí dochucením zředěného potravinářského lihu rumovou trestí. Kvůli pravidlům Evropské unie o značení potravin, která umožňují použít název „rum“ jen pro pravý destilát z cukrové třtiny, bylo od 1. ledna 2003 nahrazeno druhové označení rum tuzemský označením tuzemák.

(https://cs.wikipedia.org/wiki/Tuzemsk%C3%BD_rum)

To samé se týká „pomazánkového másla“, které ve skutečnosti není máslem.

Nevím nic o tom, že by na nás Putin nebo Rusko chystali šílené plány typu Green Deal, bezuhlíková Evropa a zákaz spalovacích motorů.

Green Deal není „šílený plán“, ale plán modernizace evropské ekonomiky v souladu s potřebami lidí a ohledem na životní prostředí. Rusko má samozřejmě se životním prostředím a modernizací ekonomiky značné potíže, jak je patrné z četných ekologických havárií a s ignorováním toho, jak kvůli těžbě dřeva Čína plundruje sibiřské lesy.

Nevím nic o tom, že by se Putin nebo Rusko snažili legislativně odzbrojit domácí obyvatelstvo a vnutit nám proti naší vůli a za každou cenu hordy nelegálních negramotných muslimských vetřelců ze zemí třetího světa.

Hlášky o „odzbrojení domácího obyvatelstva“ a líčení Ruska jako zbrojního ráje jsou nesmysl. Občané ČR zbraně vlastnit mohou. Celá kampaň o tzv. odzbrojování vznikla kvůli poloautomatickým zbraním.

V Rusku vypadá situace ve skutečnosti takto: „Od roku 2013 mohou ruští občané starší 18 let získat zbrojní průkaz po absolvování kurzů o bezpečnosti zbraní a složení federálního testu a prověrky. Střelné zbraně lze pořídit pro sebeobranu, lov nebo sportovní aktivity a také pro sběratelské účely. Povolení k nošení lze vydat pro lovecké střelné zbraně s licencí pro lovecké účely. Zpočátku je nákup omezen na dlouhé střelné zbraně s hladkým vývrtem hlavně a pneumatické zbraně s úsťovou energií do 25 joulů. Po pěti letech vlastnictví brokovnice lze zakoupit pušky. Ruční zbraně obecně nejsou povoleny, ale s rostoucí popularitou praktické střelby a soutěží v Rusku v posledních letech je nyní vlastnictví ručních zbraní povoleno a ruční zbraně musí být uloženy ve střeleckém klubu. Pušky a brokovnice s délkou hlavně menší než 500 mm (20 palců) jsou zakázány, stejně jako střelné zbraně, které střílejí dávkami nebo mají kapacitu větší než 10 nábojů.“

(https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_control_in_Russia)

Obdivovatelé Ruska by tedy se svou touhou vlastnit něco jako samopal v Rusku narazili.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko diktovali přes hlavy našich ústavních a vládních činitelů legislativní paskvily, vytvořené nikým nevolenými cizími úředníky.

Rusko nám naštěstí nic diktovat nemůže, protože od roku 1989 už nepatříme pod jeho mocenskou sféru. Před tímto datem tady ovšem z Moskvy mohli diktovat, cokoliv se jim zlíbilo, včetně toho, kdo tu má být nejvyšším představitelem.

Takzvané „legislativní paskvily“ údajně nadiktované „nikým nevolenými cizími úředníky“ procházejí schválením Evropským parlamentem, který je volený. Už vznik různých norem a často jen doporučení je proces, na kterém se země Evropské unie skrze své zástupce a experty podílejí. Oproti tomu v Rusku by se nemohlo stát, že by se nějaká republika federace postavila zásadně proti vůli Kremlu.

Takto by se daly rozebírat všechny další nesmysly, třeba o „vydání hory Říp“ cizincům. Ti cizinci jsou český rod Lobkowiczů, kterým byly pozemky vráceny v restituci.

„Lobkowiczové získali pozemky na Řípu v restitucích spolu s ostatním rodovým majetkem. William Lobkowicz, s nímž kraj o Řípu jedná, se narodil v roce 1962 v Bostonu. Pochází z roudnické větve rodu. Této větvi byl vrácen například zámek v Nelahozevsi a v Roudnici nad Labem.“

(https://www.tyden.cz/rubriky/relax/cestovani/slavny-rip-k-pronajmu-politici-uz-jednaji_150379.html)

Tohle se psalo už před jedenácti lety a kopec Říp stojí stále na svém místě.

Dále se také pokračuje v tažení proti Pirátské straně a to za pomocí nesčetněkrát vyvrácených lží.

Například:

„Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.“

Fakta:

Piráti nechtějí legalizaci jakýchkoli drog, jak autor sugeruje. V zásadě jde o zákonné úpravy, které by zamezily zbytečné kriminalizaci vedoucí někdy k tragikomickému postihu osob, které třeba pěstovaly rostliny konopí pro vlastní potřebu, někdy třeba i jen pro léčivé masti a podobně. Česká společnost si také do velké míry neuvědomuje, že jsou u nás kriminalizovány lehké drogy (marihuana) a zcela legálně prodávány těžké – alkohol. Ten nepoměr je zjevný a to i s ohledem na katastrofální následky působení alkoholu ve spolkečnosti.

Piráti ohledně legalizace píší toto:

„Prosazujeme účinnou politiku státu v oblasti psychotropních látek, kterou lze shrnout do tří bodů:

  • Reforma. Zákony o psychotropních látkách musí brát ohledy na potřeby a fungování společnosti – jen tak si zaslouží respekt. Musí být umožněno vědecké zkoumání a léčebné využití látek, které jsou dnes nelegální a jejichž léčebný potenciál je prokázán. Dospělí lidé nesmí být postihováni za pěstování a držení těchto látek pro osobní potřebu. Musí být zaručena svoboda věcně a objektivně informovat o psychotropních látkách a jejich pozitivních i negativních dopadech na lidský organismus a společnost.
  • Regulace. Legalizace pěstování a držení psychotropních látek pro osobní potřebu bude efektivním řešením v boji proti drogovým mafiím. Legalizace sníží poptávku na černém trhu a oslabí jeho nabídku i vliv na páchání trestné činnosti ve snaze získat předraženou psychotropní látku. Umožní se vznik registrovaných společenských klubů pěstitelů a uživatelů konopí. Neoprávněné nakládání s psychotropní látkou, například její prodej jiné osobě, poskytování nezletilým, užívání při řízení motorových vozidel či jiné činnosti, kde vliv psychotropní látky může způsobit obecné ohrožení, bude trestné.
  • Zdanění. Obchod s drogami bude legalizován a zdaněn. Způsob výroby, prodeje a kontroly kvality budou stanoveny dle typu psychotropní látky. Povolení k obchodování s psychotropními látkami získá jen subjekt, který splní státem předepsané podmínky. Daň z prodeje psychotropní látky přinese do státního rozpočtu prostředky, ze kterých bude možné financovat léčbu závislých lidí nebo preventivní programy v oblasti ochrany veřejného zdraví, vzdělávání a volnočasových aktivit.“

(https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/psychotropni-latky/)

 

Piráti nechtějí zaplavení republiky migranty a vyslovili se i proti kvótám na přijímání uprchlíků:

„Vynucené kvóty nejsou řešení, pomoc musí být dobrovolná. Před nelegální migrací nemůžeme zavírat oči. Chceme, aby se lidé v Česku cítili bezpečně. Podle nás je nejlepší cestou hledat řešení na úrovni EU. Efektivní řešení totiž začíná za hranicemi Česka. Společně s evropskými státy budeme schopni lépe reagovat na výzvy, které migrace přináší, a spolupracovat se zeměmi, které jsou zdrojem migrace. Soustřeďme pomoc tam, kde problém vzniká, ať mu můžeme účinně předcházet. Azylovou a návratovou politiku chceme takovou, která rozlišuje mezi různými druhy migrace a má nástroje k tomu, aby rozhodnutí zůstávalo v našich rukou.“

(https://www.piratiastarostove.cz/pravda/lidstvi-misto-uprchlictvi/)

„bonzování v EU“ je zřejmě narážka na aktivitu (nejen) pirátských europoslanců, kteří upozornili na fatální střet zájmů majitele velkofirmy Agrofert a premiéra Andreje Babiše. Střet zájmů, který navíc škodí samotným občanům ČR, byl prokázán.

„prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie“

K přijetí eura jsme se zavázali v přístupové smlouvě, která byla schválena v referendu občany České republiky. Odpůrci eura se vůbec nezabývají tím, v čem spočívají výhody společné měny:

Euro přinese českým domácnostem výhody snadno porovnatelných cen, pohodlnějšího cestování do zahraničí a bezpečnějšího investování. Euro je stabilní měna, která si udržuje kupní sílu a chrání úspory před znehodnocováním. Na nahrazení české koruny eurem český spotřebitel neprodělá.

Euro přinese českým podnikům trvalé výhody z odstranění kurzového rizika a ze snížení transakčních nákladů, což obojí přispívá k vyšší stabilitě podnikání. Česká ekonomika se stane atraktivnějším místem pro přímé zahraniční investice, což přispěje k vytváření nových pracovních příležitostí.

Členstvím v eurozóně Česká republika získá právo spolurozhodovat o měnové politice v eurozóně. Nebude však moci již provádět vlastní měnovou politiku. Také bude vystavena zvýšenému tlaku na obezřetnou fiskální a hospodářskou politiku. Celková bilance kladů a záporů nicméně bude pozitivní.

(https://www.zavedenieura.cz/cs/euro-a-ceska-republika/vyhody-a-rizika-eura/naklady-a-rizika)

To, co se říká o tzv. „krachujících jižních státech Unie“ se týká takzvaného Evropského stabilizačního mechanismu. Ten by přistoupení k euru měl samozřejmě své náklady:

„Pro Českou republiku bude zapojení do tohoto mechanismu po vstupu do eurozóny spojeno s nemalými náklady. Pro ilustraci, pokud by se hypoteticky ČR stala členem ESM v r. 2012, musela by během pěti let splatit v hotovosti kapitál ve výši cca 32 mld. Kč a přislíbit kapitál na vyžádání ve výši dalších cca 250 mld. Kč. Po dvanácti letech od vstupu do ESM by konečný závazek ČR (splacený a přislíbený kapitál) mohl dosáhnout v úhrnu cca 350 mld. Kč.“

Ta čísla mohou někoho vyděsit jen tehdy, když mu nedojde, že jde o přibližně 30 miliard korun ročně a jen v roce 2020 náš státní rozpočet skončil schodkem 367 miliard korun. To bylo kvůli covidové krizi. V roce 2019 jsme ovšem měli schodek rozpočtu 28,5 miliard korun, aniž by to třeba voliče Andreje Babiše nějak znepokojilo.

Je dobré si taky uvědomit, že bychom sami mohli někdy Evropský stabilizační mechanismus potřebovat. K tomu by mohlo, pokud bude pokračovat vládnutí Andreje Babiše a jeho spojenců pokračovat, docela snadno dojít. Dnes ovšem euro nemáme, takže by nás nikdo nezachraňoval.

 

Další tvrzení:

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

- Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

- Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

- Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

- Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady.“

Nic z toho ovšem není pravda:

  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat řidičské průkazy. Tuto vyvrácenou lež o odebírání řidičských průkazů šířil neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig. Piráti rozhodně nechtějí odebírat řidičské průkazy, naopak se snažíme řešit, aby ani mladí držitelé řidičských oprávnění nebyli diskriminováni.
  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat volební právo. Ve Sněmovně se naopak diskutuje návrh umožnit v některých typech voleb - například komunálních - volit i například sedmnáctiletým, aby rozhodování o vedení obce pomohlo formovat odpovědnost voličů obdobně, jako tomu je například v sousedním Rakousku.
  • Lidem starším 70 let nenutí Piráti soužití s někým jiným nebo odchod do domova důchodců. To, s kým člověk žije, má být svobodné rozhodnutí každého člověka v rámci jeho možností. Piráti naopak mají propracovanou sociální politiku, kdy se snaží zajistit sociální bydlení i starším občanům.
  • Piráti nechtějí společné hroby. Tato dezinformace šířená Bleskem, Novou a pražskými opozičními politiky v čele s ODS je dezinterpretací snahy pražské zastupitelky Evy Horákové, která naopak chtěla důstojně uložit ostatky opuštěných seniorů do hrobky (krypty) místo současné praxe rozptýlení popela zesnulého na anonymní rozptylové loučce. Rozdíl mezi hrobem a hrobkou je snad jasný všem.
  • Piráti se snaží řešit migrační politiku v souladu s mezinárodním právem. Stát i EU by měli bojovat proti nelegálnímu převaděčství, řešení případného azylu by se mělo odehrávat ideálně mimo EU. Pokud už je nějaký politický uprchlík legálně přijat, je i v zájmu celé české společnosti pomoci s integrací - jednou z možností je například pomoc s nalezením pronájmu obdobně, jako by mělo být pomáháno i všem občanům České republiky.
  • Piráti nechtějí omezovat přístup ke zdravotní péči nikomu. Naopak Piráti mají propracovaný program a odborný resortní tým zdravotnictví se snaží, aby byla zdravotní péče dostupná všem občanům České republiky na vysoké úrovni.

(https://www.piratskelisty.cz/clanek-3331-tomas-martinek-realita-vs-lzivy-hoax-navrhy-piratskych-poslancu)

 

Zcela manipulativní je také toto tvrzení:

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7. 4. 21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenou předsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru) k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo.

Tvrzení o manipulaci s korespondenčními hlasy ve Spojených státech není pravdivé. Přes veškerou snahu právníků poraženého prezidenta Donalda Trumpa se nic takového neprokázalo.

Pokud jde o volební zákon projednávaný Ústavním soudem, rozhodnutí ÚS vedlo k tomu, že se odstranila anomálie, kdy hlas voliče nemá stejnou váhu.

Jde v zásadě o toto:

„Zatímco hnutí ANO stačilo v posledních dvojích volbách méně než dvacet tisíc hlasů, aby získalo jednoho poslance, Starostové a nezávislí (STAN) „zaplatili“ za jeden mandát 43 tisíci hlasů, a Zelení v roce 2006 dokonce 56 tisíci hlasů. Může za to metoda zaokrohlouvání, používaná při rozdělování mandátů v krajích, kterou do volebního zákona v době tzv. opoziční smlouvy prosadily ČSSD a ODS. Podle čerstvého nálezu Ústavního soudu porušuje rovné volební právo.“

(https://www.irozhlas.cz/volby/volby-snemovna-hlasy-mandaty_2102050700_pek)

To je všechno. Považuje někdo za správné, aby k zisku jednoho poslance jedna strana potřebovala dvakrát více hlasů?

Věta Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo… je narážkou na předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, o kterém se ještě navíc tvrdí, že je „duševně postižený“. Tady se také manipuluje s tím, jak to s předchozí podobou volebního zákona bylo. Podle původních úmyslů činitelů „opoziční smlouvy“ (Václav Klaus, Miloš Zeman) by fakticky protiústavně došlo ke změně poměrného systému na většinový, což by velkým stranám (tehdy ODS a ČSSD) umožnilo pohodlné vládnutí navěky. Tento návrh neprošel. Výsledkem byl kompromis, podle kterého se volilo dosud. Ústavní soud jedná až na základě podání a to nemůže podat sám sobě. Vytknout se dá ÚS jen to, že projednání trvalo tak dlouho. I tak ale nakonec poslanci nový volební zákon projednali bez problémů včas. Výsledkem tedy je, hlas voličů má spravedlivější váhu než předtím. V čem by měl být s takovým výsledkem problém, není zřejmé.

Původní text:

 

Subject: : - : -- SOS - celému národu ....

Date: 2021-07-14 12:34

Abstract:

Reakce na výrok Jourové o Putinovském Rusku. Obhajoba Ruska a Putina. V příloze vulgární a nenávistný text proti Pirátům, STANu, koalici SPOLU a Ústavnímu soudu. Obsahuje výzvu seniorům, aby šli k volbám a volili vlastenecké strany. Senioři jsou jediní, kteří dokáží zastavit neofašistický demoblok a zachránit tak naše životy

--- MERGED ---

ID 10932/ ID 10924

Smyslem facebookového příspěvku textu Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové zjevně je vylíčit Rusko jako takovou normální zemi. Kdo kritizuje režim Vladimira Putina, je „proti Rusku“. Současně se útočí na Evropskou unii, protože prý ona je ve skutečnosti místem nesvobody a útlaku. Dušana Klindery ze skupiny Vlastenci ze dne 17.06.2021 k prohlášení Věry Jourové: "Putinovské Rusko a prokremelská média destabilizují Evropu. Budí v lidech nedůvěru k demokracii."

Jedná se o celou řadu dlouho používaných klišé. Aspoň několik na ukázku:

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko cenzurovali internet, mazali a blokovali profily na sociálních sítích nebo vyhrožovali vězením za projevy neschválených názorů.

Pokud o tom někdo neví, tak dění v Rusku skutečně nesleduje. Tak třeba letos v červnu soud uložil společnosti Facebooku pokutu 17 milionů rublů a Telegramu 10 milionů rublů za takzvané „správní delikty“. Ty spočívaly v tom, že společnosti společnosti neodstranily obsah zakázaný Ruskem. Pokutu už dostaly také americká sociální síť Twitter a americký technologický gigant Google. Dozorčí úřad Roskomnadzor sdělil, že by také mohl zpomalit provoz internetu v zemi pro společnosti působící v oblasti sociálních médií, pokud neodstraní obsah zakázaný ruskými úřady.

(https://www.rferl.org/a/russia-fines-facebook-telegram/31371890.html)

Nevím nic o tom, že by Putin nebo Rusko zakazovali chovatelům domácí zabijačky, rybářům olůvka a myslivcům broky.

Domácí zabijačky se týká zvláště § 21. V paragrafu 21 stojí:

Domácí porážkou mohou být poražena ve vlastním hospodářství chovatele jatečná zvířata s výjimkou skotu staršího 72 měsíců, koní, oslů a jejich kříženců. V případě domácí porážky skotu staršího 12 měsíců a mladšího 72 měsíců může chovatel porazit nejvýše 3 kusy ročně. Domácí porážku skotu mladšího 72 měsíců nebo jelenovitých ve farmovém chovu je chovatel povinen písemně oznámit krajské veterinární správě nejméně 3 dny před jejím konáním. 

V oznámení uvede:

  • adresu a registrační číslo hospodářství,
  • datum a čas provedení domácí porážky skotu nebo jelenovitých ve farmovém chovu,
  • počet, druh a identifikační číslo poráženého zvířete,
  • jde-li o porážení skotu také datum narození skotu a způsob zacházení se vzniklými vedlejšími živočišnými produkty.

NOVĚ je maso a orgány jatečných zvířat z domácí porážky určeno pro spotřebu:

  • osoby tvořící domácnost chovatele, jedná-li se o maso a orgány ze skotu, nebo
  • osoby tvořící domácnost chovatele nebo pro spotřebu osoby blízké, jedná-li se o maso a orgány ostatních zvířat.

Z výše uvedeného plyne, že domácí zabijačka např. prasete je proveditelná a nepotřebujete k tomu žádné povolení z krajské veterinární správy. 

(https://www.agropress.cz/pravda-ohledne-domaci-zabijacky/)

Zabíjačky tedy u nás zakázané nejsou.

Pokud jde o „zákaz olůvek a broků“, k němu zatím nedošlo, jedná se o návrh, který se bude projednávat a kdyby prošel, měl by ještě pětileté přechodné období. Důvody jsou zdravotní, což by samozřejmě v Rusku nejspíš jako argument nikoho nezajímalo.

„Unijní agentura posuzující škodlivost chemických látek dospěla k závěru, že s ohledem na negativní dopad na přírodu i lidské zdraví je na místě celoplošný zákaz. Podle ECHA hrozí kvůli olovu každý rok otrava až 127 milionů ptáků. Konzumace masa zvířat ulovených za pomoci olověných střel může ohrožovat zdravý vývoj až milionu dětí, soudí rovněž agentura.  Podle návrhu by měly být po přechodném období trvajícím až pět let zakázány veškeré olověné střely používané v přírodě, stejně jako rybářská olůvka. Výjimku by mohli dostat za splnění přísných podmínek sportovní střelci. Zákaz se také netýká munice využívané armádou či policií. Komise už loni se souhlasem zástupců většiny členských zemí a europoslanců prosadila zákaz používání olova ve okolí sto metrů od vodních ploch. Česko patřilo k zemím, jejichž politici se proti této úpravě stavěli nejhlasitěji, na zablokování to však nestačilo. Podobně hlasitý odpor dávali politici stejně jako zájmové skupiny již předem najevo k současnému návrhu. Brusel chce od března zahájit půlroční veřejnou konzultaci, při níž budou moci všechny zájmové skupiny či odborníci dát najevo své názory. Poté budou příští rok návrh zkoumat jednotlivé výbory agentury včetně zástupců členských států. V případě, že získá jejich souhlas a proti nebude ani většina europoslanců, mohl by zákaz vstoupit v platnost.“

(https://www.crsusti.cz/cz/aktuality/echa-doporucuje-evropske-komisi-zakaz-olova-vcetne-rybarskych-zatezi)

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko nařizovali, že rum nesmí být rum, pomazánkové máslo nesmí být pomazánkové máslo a cikánská pečeně že je projevem diskriminace.

Je tomu právě naopak. Evropské předpisy vyžadují, aby se rum říkalo jen tomu, co rum skutečně je. Produkt nazývaný u nás „rum“ ve skutečnosti rum není. Tuzemský rum, je náhražka pravého rumu, která se vyrábí dochucením zředěného potravinářského lihu rumovou trestí. Kvůli pravidlům Evropské unie o značení potravin, která umožňují použít název „rum“ jen pro pravý destilát z cukrové třtiny, bylo od 1. ledna 2003 nahrazeno druhové označení rum tuzemský označením tuzemák.

(https://cs.wikipedia.org/wiki/Tuzemsk%C3%BD_rum)

To samé se týká „pomazánkového másla“, které ve skutečnosti není máslem.

Nevím nic o tom, že by na nás Putin nebo Rusko chystali šílené plány typu Green Deal, bezuhlíková Evropa a zákaz spalovacích motorů.

Green Deal není „šílený plán“, ale plán modernizace evropské ekonomiky v souladu s potřebami lidí a ohledem na životní prostředí. Rusko má samozřejmě se životním prostředím a modernizací ekonomiky značné potíže, jak je patrné z četných ekologických havárií a s ignorováním toho, jak kvůli těžbě dřeva Čína plundruje sibiřské lesy.

Nevím nic o tom, že by se Putin nebo Rusko snažili legislativně odzbrojit domácí obyvatelstvo a vnutit nám proti naší vůli a za každou cenu hordy nelegálních negramotných muslimských vetřelců ze zemí třetího světa.

Hlášky o „odzbrojení domácího obyvatelstva“ a líčení Ruska jako zbrojního ráje jsou nesmysl. Občané ČR zbraně vlastnit mohou. Celá kampaň o tzv. odzbrojování vznikla kvůli poloautomatickým zbraním.

V Rusku vypadá situace ve skutečnosti takto: „Od roku 2013 mohou ruští občané starší 18 let získat zbrojní průkaz po absolvování kurzů o bezpečnosti zbraní a složení federálního testu a prověrky. Střelné zbraně lze pořídit pro sebeobranu, lov nebo sportovní aktivity a také pro sběratelské účely. Povolení k nošení lze vydat pro lovecké střelné zbraně s licencí pro lovecké účely. Zpočátku je nákup omezen na dlouhé střelné zbraně s hladkým vývrtem hlavně a pneumatické zbraně s úsťovou energií do 25 joulů. Po pěti letech vlastnictví brokovnice lze zakoupit pušky. Ruční zbraně obecně nejsou povoleny, ale s rostoucí popularitou praktické střelby a soutěží v Rusku v posledních letech je nyní vlastnictví ručních zbraní povoleno a ruční zbraně musí být uloženy ve střeleckém klubu. Pušky a brokovnice s délkou hlavně menší než 500 mm (20 palců) jsou zakázány, stejně jako střelné zbraně, které střílejí dávkami nebo mají kapacitu větší než 10 nábojů.“

(https://en.wikipedia.org/wiki/Gun_control_in_Russia)

Obdivovatelé Ruska by tedy se svou touhou vlastnit něco jako samopal v Rusku narazili.

Nevím nic o tom, že by nám Putin nebo Rusko diktovali přes hlavy našich ústavních a vládních činitelů legislativní paskvily, vytvořené nikým nevolenými cizími úředníky.

Rusko nám naštěstí nic diktovat nemůže, protože od roku 1989 už nepatříme pod jeho mocenskou sféru. Před tímto datem tady ovšem z Moskvy mohli diktovat, cokoliv se jim zlíbilo, včetně toho, kdo tu má být nejvyšším představitelem.

Takzvané „legislativní paskvily“ údajně nadiktované „nikým nevolenými cizími úředníky“ procházejí schválením Evropským parlamentem, který je volený. Už vznik různých norem a často jen doporučení je proces, na kterém se země Evropské unie skrze své zástupce a experty podílejí. Oproti tomu v Rusku by se nemohlo stát, že by se nějaká republika federace postavila zásadně proti vůli Kremlu.

Takto by se daly rozebírat všechny další nesmysly, třeba o „vydání hory Říp“ cizincům. Ti cizinci jsou český rod Lobkowiczů, kterým byly pozemky vráceny v restituci.

„Lobkowiczové získali pozemky na Řípu v restitucích spolu s ostatním rodovým majetkem. William Lobkowicz, s nímž kraj o Řípu jedná, se narodil v roce 1962 v Bostonu. Pochází z roudnické větve rodu. Této větvi byl vrácen například zámek v Nelahozevsi a v Roudnici nad Labem.“

(https://www.tyden.cz/rubriky/relax/cestovani/slavny-rip-k-pronajmu-politici-uz-jednaji_150379.html)

Tohle se psalo už před jedenácti lety a kopec Říp stojí stále na svém místě.

Dále se také pokračuje v tažení proti Pirátské straně a to za pomocí nesčetněkrát vyvrácených lží.

Například:

„Základní program Pirátů stále deklarovaný je: zavedení legalizace drog, zaplavení našeho státu lidmi z jiných kontinentů z jiného kulturního prostředí a jiných mravů, kde my jsme pro ně bezvěrci, kteří nemají právo na život, bonzování v EU, kde chtějí dosáhnout likvidaci našeho státu a v té souvislosti prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie. Prostě jejich cíl (úkol od jejich loutkovodičů ze zahraničí a financiérů). Toto se částečně programově překrývá s dalšími čtyřmi neofašistickými stranami sdruženými v tzv. Demokratickém bloku Parlamentu.“

Fakta:

Piráti nechtějí legalizaci jakýchkoli drog, jak autor sugeruje. V zásadě jde o zákonné úpravy, které by zamezily zbytečné kriminalizaci vedoucí někdy k tragikomickému postihu osob, které třeba pěstovaly rostliny konopí pro vlastní potřebu, někdy třeba i jen pro léčivé masti a podobně. Česká společnost si také do velké míry neuvědomuje, že jsou u nás kriminalizovány lehké drogy (marihuana) a zcela legálně prodávány těžké – alkohol. Ten nepoměr je zjevný a to i s ohledem na katastrofální následky působení alkoholu ve spolkečnosti.

Piráti ohledně legalizace píší toto:

„Prosazujeme účinnou politiku státu v oblasti psychotropních látek, kterou lze shrnout do tří bodů:

  • Reforma. Zákony o psychotropních látkách musí brát ohledy na potřeby a fungování společnosti – jen tak si zaslouží respekt. Musí být umožněno vědecké zkoumání a léčebné využití látek, které jsou dnes nelegální a jejichž léčebný potenciál je prokázán. Dospělí lidé nesmí být postihováni za pěstování a držení těchto látek pro osobní potřebu. Musí být zaručena svoboda věcně a objektivně informovat o psychotropních látkách a jejich pozitivních i negativních dopadech na lidský organismus a společnost.
  • Regulace. Legalizace pěstování a držení psychotropních látek pro osobní potřebu bude efektivním řešením v boji proti drogovým mafiím. Legalizace sníží poptávku na černém trhu a oslabí jeho nabídku i vliv na páchání trestné činnosti ve snaze získat předraženou psychotropní látku. Umožní se vznik registrovaných společenských klubů pěstitelů a uživatelů konopí. Neoprávněné nakládání s psychotropní látkou, například její prodej jiné osobě, poskytování nezletilým, užívání při řízení motorových vozidel či jiné činnosti, kde vliv psychotropní látky může způsobit obecné ohrožení, bude trestné.
  • Zdanění. Obchod s drogami bude legalizován a zdaněn. Způsob výroby, prodeje a kontroly kvality budou stanoveny dle typu psychotropní látky. Povolení k obchodování s psychotropními látkami získá jen subjekt, který splní státem předepsané podmínky. Daň z prodeje psychotropní látky přinese do státního rozpočtu prostředky, ze kterých bude možné financovat léčbu závislých lidí nebo preventivní programy v oblasti ochrany veřejného zdraví, vzdělávání a volnočasových aktivit.“

(https://www.pirati.cz/program/dlouhodoby/psychotropni-latky/)

 

Piráti nechtějí zaplavení republiky migranty a vyslovili se i proti kvótám na přijímání uprchlíků:

„Vynucené kvóty nejsou řešení, pomoc musí být dobrovolná. Před nelegální migrací nemůžeme zavírat oči. Chceme, aby se lidé v Česku cítili bezpečně. Podle nás je nejlepší cestou hledat řešení na úrovni EU. Efektivní řešení totiž začíná za hranicemi Česka. Společně s evropskými státy budeme schopni lépe reagovat na výzvy, které migrace přináší, a spolupracovat se zeměmi, které jsou zdrojem migrace. Soustřeďme pomoc tam, kde problém vzniká, ať mu můžeme účinně předcházet. Azylovou a návratovou politiku chceme takovou, která rozlišuje mezi různými druhy migrace a má nástroje k tomu, aby rozhodnutí zůstávalo v našich rukou.“

(https://www.piratiastarostove.cz/pravda/lidstvi-misto-uprchlictvi/)

„bonzování v EU“ je zřejmě narážka na aktivitu (nejen) pirátských europoslanců, kteří upozornili na fatální střet zájmů majitele velkofirmy Agrofert a premiéra Andreje Babiše. Střet zájmů, který navíc škodí samotným občanům ČR, byl prokázán.

„prosadit Euro, kde bychom byli následně odsouzeni k povinnosti hradit dluhy krachujících jižních členů Unie“

K přijetí eura jsme se zavázali v přístupové smlouvě, která byla schválena v referendu občany České republiky. Odpůrci eura se vůbec nezabývají tím, v čem spočívají výhody společné měny:

Euro přinese českým domácnostem výhody snadno porovnatelných cen, pohodlnějšího cestování do zahraničí a bezpečnějšího investování. Euro je stabilní měna, která si udržuje kupní sílu a chrání úspory před znehodnocováním. Na nahrazení české koruny eurem český spotřebitel neprodělá.

Euro přinese českým podnikům trvalé výhody z odstranění kurzového rizika a ze snížení transakčních nákladů, což obojí přispívá k vyšší stabilitě podnikání. Česká ekonomika se stane atraktivnějším místem pro přímé zahraniční investice, což přispěje k vytváření nových pracovních příležitostí.

Členstvím v eurozóně Česká republika získá právo spolurozhodovat o měnové politice v eurozóně. Nebude však moci již provádět vlastní měnovou politiku. Také bude vystavena zvýšenému tlaku na obezřetnou fiskální a hospodářskou politiku. Celková bilance kladů a záporů nicméně bude pozitivní.

(https://www.zavedenieura.cz/cs/euro-a-ceska-republika/vyhody-a-rizika-eura/naklady-a-rizika)

To, co se říká o tzv. „krachujících jižních státech Unie“ se týká takzvaného Evropského stabilizačního mechanismu. Ten by přistoupení k euru měl samozřejmě své náklady:

„Pro Českou republiku bude zapojení do tohoto mechanismu po vstupu do eurozóny spojeno s nemalými náklady. Pro ilustraci, pokud by se hypoteticky ČR stala členem ESM v r. 2012, musela by během pěti let splatit v hotovosti kapitál ve výši cca 32 mld. Kč a přislíbit kapitál na vyžádání ve výši dalších cca 250 mld. Kč. Po dvanácti letech od vstupu do ESM by konečný závazek ČR (splacený a přislíbený kapitál) mohl dosáhnout v úhrnu cca 350 mld. Kč.“

Ta čísla mohou někoho vyděsit jen tehdy, když mu nedojde, že jde o přibližně 30 miliard korun ročně a jen v roce 2020 náš státní rozpočet skončil schodkem 367 miliard korun. To bylo kvůli covidové krizi. V roce 2019 jsme ovšem měli schodek rozpočtu 28,5 miliard korun, aniž by to třeba voliče Andreje Babiše nějak znepokojilo.

Je dobré si taky uvědomit, že bychom sami mohli někdy Evropský stabilizační mechanismus potřebovat. K tomu by mohlo, pokud bude pokračovat vládnutí Andreje Babiše a jeho spojenců pokračovat, docela snadno dojít. Dnes ovšem euro nemáme, takže by nás nikdo nezachraňoval.

 

Další tvrzení:

Co se týká nás, seniorů mají Piráti připravený program:

- Lidem přes 70 let odebrat řidičské průkazy – protože nejsou schopni řídit

- Lidem přes 70 let odebrat volební právo – protože nejsou schopni posoudit co je správné

- Lidem přes 70 let umožnit bydlení pouze ve společných domech aby uvolnili byty pro mladší

- Staré lidi, kteří zemřou umisťovat do společných hrobu, aby se snížily náklady.“

Nic z toho ovšem není pravda:

  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat řidičské průkazy. Tuto vyvrácenou lež o odebírání řidičských průkazů šířil neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig. Piráti rozhodně nechtějí odebírat řidičské průkazy, naopak se snažíme řešit, aby ani mladí držitelé řidičských oprávnění nebyli diskriminováni.
  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat volební právo. Ve Sněmovně se naopak diskutuje návrh umožnit v některých typech voleb - například komunálních - volit i například sedmnáctiletým, aby rozhodování o vedení obce pomohlo formovat odpovědnost voličů obdobně, jako tomu je například v sousedním Rakousku.
  • Lidem starším 70 let nenutí Piráti soužití s někým jiným nebo odchod do domova důchodců. To, s kým člověk žije, má být svobodné rozhodnutí každého člověka v rámci jeho možností. Piráti naopak mají propracovanou sociální politiku, kdy se snaží zajistit sociální bydlení i starším občanům.
  • Piráti nechtějí společné hroby. Tato dezinformace šířená Bleskem, Novou a pražskými opozičními politiky v čele s ODS je dezinterpretací snahy pražské zastupitelky Evy Horákové, která naopak chtěla důstojně uložit ostatky opuštěných seniorů do hrobky (krypty) místo současné praxe rozptýlení popela zesnulého na anonymní rozptylové loučce. Rozdíl mezi hrobem a hrobkou je snad jasný všem.
  • Piráti se snaží řešit migrační politiku v souladu s mezinárodním právem. Stát i EU by měli bojovat proti nelegálnímu převaděčství, řešení případného azylu by se mělo odehrávat ideálně mimo EU. Pokud už je nějaký politický uprchlík legálně přijat, je i v zájmu celé české společnosti pomoci s integrací - jednou z možností je například pomoc s nalezením pronájmu obdobně, jako by mělo být pomáháno i všem občanům České republiky.
  • Piráti nechtějí omezovat přístup ke zdravotní péči nikomu. Naopak Piráti mají propracovaný program a odborný resortní tým zdravotnictví se snaží, aby byla zdravotní péče dostupná všem občanům České republiky na vysoké úrovni.

(https://www.piratskelisty.cz/clanek-3331-tomas-martinek-realita-vs-lzivy-hoax-navrhy-piratskych-poslancu)

 

Zcela manipulativní je také toto tvrzení:

Další devastátor již sedí ve funkci místopředsedy Parlamentu. Také si při velkém rozdělování funkcí ještě před volbami říká o nějakou významnou ministerskou funkci. Při jednání Parlamentu 7. 4. 21 o změnách volebního zákona prosazoval a hledal vylhané a manipulační argumenty pro korespondenční hlasování spolu s nechutnou a tupou a duševně omezenou předsedkyní vlastizrádné party TOP09. Všichni víme, jak byl tento zvrhlý volební postup zneužit v USA (demokratickém vzoru) k manipulaci s výsledky voleb.

Zde je nutno ke škůdcům našeho státu připomenout duševně postiženého bývalého komunistického podnikového právníka, který zneužil své funkce a přemontoval Ústavní soud na svojí politickou nátlakovou partu. Ukázal při předešlých „rozhodnutích ÚS“, jeho snahu na devastaci státu (krádež tisíciletí). Naposled se svým spoludevastátorem, také bývalým komunistou provedli „volební puč“, kdy po třech letech od podání od Devastačního bloku Parlamentu a škodícího Senátu, už po vyhlášení voleb zrušili Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo.

Tvrzení o manipulaci s korespondenčními hlasy ve Spojených státech není pravdivé. Přes veškerou snahu právníků poraženého prezidenta Donalda Trumpa se nic takového neprokázalo.

Pokud jde o volební zákon projednávaný Ústavním soudem, rozhodnutí ÚS vedlo k tomu, že se odstranila anomálie, kdy hlas voliče nemá stejnou váhu.

Jde v zásadě o toto:

„Zatímco hnutí ANO stačilo v posledních dvojích volbách méně než dvacet tisíc hlasů, aby získalo jednoho poslance, Starostové a nezávislí (STAN) „zaplatili“ za jeden mandát 43 tisíci hlasů, a Zelení v roce 2006 dokonce 56 tisíci hlasů. Může za to metoda zaokrohlouvání, používaná při rozdělování mandátů v krajích, kterou do volebního zákona v době tzv. opoziční smlouvy prosadily ČSSD a ODS. Podle čerstvého nálezu Ústavního soudu porušuje rovné volební právo.“

(https://www.irozhlas.cz/volby/volby-snemovna-hlasy-mandaty_2102050700_pek)

To je všechno. Považuje někdo za správné, aby k zisku jednoho poslance jedna strana potřebovala dvakrát více hlasů?

Věta Volební zákon, který on sám před dvaceti lety prosadil, a po celou dobu mu to nevadilo… je narážkou na předsedu Ústavního soudu Pavla Rychetského, o kterém se ještě navíc tvrdí, že je „duševně postižený“. Tady se také manipuluje s tím, jak to s předchozí podobou volebního zákona bylo. Podle původních úmyslů činitelů „opoziční smlouvy“ (Václav Klaus, Miloš Zeman) by fakticky protiústavně došlo ke změně poměrného systému na většinový, což by velkým stranám (tehdy ODS a ČSSD) umožnilo pohodlné vládnutí navěky. Tento návrh neprošel. Výsledkem byl kompromis, podle kterého se volilo dosud. Ústavní soud jedná až na základě podání a to nemůže podat sám sobě. Vytknout se dá ÚS jen to, že projednání trvalo tak dlouho. I tak ale nakonec poslanci nový volební zákon projednali bez problémů včas. Výsledkem tedy je, hlas voličů má spravedlivější váhu než předtím. V čem by měl být s takovým výsledkem problém, není zřejmé.

Původní text:

 

Subject: : - : -- SOS - celému národu ....

Date: 2021-07-14 12:34

Abstract:

Reakce na výrok Jourové o Putinovském Rusku. Obhajoba Ruska a Putina. V příloze vulgární a nenávistný text proti Pirátům, STANu, koalici SPOLU a Ústavnímu soudu. Obsahuje výzvu seniorům, aby šli k volbám a volili vlastenecké strany. Senioři jsou jediní, kteří dokáží zastavit neofašistický demoblok a zachránit tak naše životy


Relevantní e-maily
10176 PIRÁTI-ti by nám dali záhul! 2021-05-17 23:43:46
10305 [ Vážné varování] 2021-05-25 22:07:31
10383 PIRÁTI 2021-05-31 16:04:08
10572 studijní materiál 2021-05-29 21:02:00
10322 Piráti útočí na naše peněženky 2021-05-24 17:56:06
10664 Piráti útočí 2021-06-15 12:27:00
10583 Pozor na ně!!! 2021-06-14 11:01:26
10626 SOS celému národu 2021-06-16 10:13:03
10932 : - : -- SOS - celému národu .... 2021-07-14 12:34:07
10924 S.O.S .... 2021-07-14 22:01:46
10708 SOS celému národu. 2021-06-24 03:01:42
11052 Varování 2021-07-24 15:18:30
10706 SOS celému národu SOS...SOS...SOS...SOS...SOS....... 2021-06-28 09:35:42
10786 SOS celému národu. 2021-06-28 10:56:59
10826 Vážné varování 2021-07-04 00:00:00
11522 Moc prosím, přepošli tenhle email!!! 2021-09-14 18:53:48
11893 SOS celému národu SOS...SOS...SOS..an 2021-10-08 12:55:29