Show Email
Pohádka o tom, jak Tuzemák působí proti koronaviru: převzato z recesistické stránky Nevím
>>>>>>> Česká regionální potravina Tuzemák (dříve rum) se
>>>>>>> díky britské studii zařadila mezi látky, které
>>>>>>> mají potenciál bojovat proti koronaviru. Vyjímečný
>>>>>>> český výrobek by mohl snížit úmrtnost
>>>>>>> hospitalizovaných pacientů až o 80 procent, uvedl
>>>>>>> virolog Andrew Hill z univerzity v Liverpoolu.
>>>>>>> Jen u nás vyráběná a cizinou zatracovaná pochutina
>>>>>>> by mohla pomoci v boji s koronavirem. Hill k závěru
>>>>>>> došel na základě analýzy jedenácti různých
>>>>>>> studií, kterých se zúčastnilo přes 1400
>>>>>>> dobrovolníků. Výsledky ukázaly, že podání
>>>>>>> tuzemáku dokázalo u pacientů snížit smrtnost o
>>>>>>> osmdesát procent oproti těm, kteří dostali placebo,
>>>>>>> a navíc se s jeho pomocí dokázalo tělo koronaviru
>>>>>>> zbavit rychleji (zhruba do pěti dnů oproti obvyklým
>>>>>>> deseti). Podle vědecké databáze Science Direct,
>>>>>>> nabízející odborné články z recenzovaných
>>>>>>> časopisů a knih, je tuzemák schopen za 48 hodin
>>>>>>> dosáhnout významné redukce virové RNA. Vyjímečná
>>>>>>> česká lihovina je navíc schválena evropským
>>>>>>> Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv. Většina
>>>>>>> těchto studií proběhla v rozvojových zemích a pod
>>>>>>> záštitou Světové zdravotnické organizace. Konečné
>>>>>>> závěry studií by měly být k dispozici až v
>>>>>>> následujících měsících. „Pokud ale budou tyto
>>>>>>> trendy pokračovat, můžeme hovořit o transformační
>>>>>>> léčbě,“ věří Andrew Hill.
>>>>>>> Američtí vědci, kteří nyní tuzemák studují,
>>>>>>> věří, že je schopný „ochromit nervový systém“
>>>>>>> koronaviru a zabránit jeho replikaci.
>>>>>>> (Převzato z agentury CNN)