Show Email
Vědci odhalili, že horké polévky léčí nemoci.
---Přepis přílohy---
Vědci objevují staré pravdy...NENÍ NAD HORKOU POLÉVKU:
Rozhodně stojí za přečtení!
Tak zase je všechno jako vždycky: Nejnovější americké výzkumy objevily Ameriku. Vědci "odhalili" něco, co naše babičky a maminky dobře znaly. Když si ti starší mezi námi vzpomenou - co byla první věc, kterou dostali, když byli nemocní? Nikoli paralen - ale horkou polévku.
Tak za prvé: vědci přišli na to, že vývar z kostí "inhibuje migraci neutrofilů". Méně učeně řečeno ovlivňuje pohyb bílých krvinek, čímž snižuje vedlejší účinky zánětu v organismu napadeného chřipkou nebo podobným virovým onemocněním. Takže - vám prostě bude lépe s polévkou, než bez ní.
Za druhé: lékaři, kteří se "polévkovědou" zabývají, s překvapením zjistili, že vývar z kostí, obsažený v polévce, pomáhá "nakopnout" imunitní systém. Něco důležitého, co běžně neděláme, však přece jen pochopili: Důležité je vařit polévku pomalu.Jedině velmi pomalý var - může trvat i několik hodin - totiž způsobí, že se z kostí a šlach, které na polévku použijeme, uvolní léčivé látky. Mezi nimi najdeme kolagen, ale i esenciální aminokyse liny jako prolin, glycin a glutamin. Právě ty příznivě působí na naše zdraví, psychiku.
Tekutá lékárnička
Kromě toho kostní dřeň a minerály v kostech obsažené napomáhají regeneraci krevních buněk, včetně již zmíněných bílých krvinek, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Když navíc přidáte do polévky zeleninu,uvolňují se z ní další důležité výživné látky, které přidávají svůj účinek k celkově antivirovému a antibiotickému působení vývaru.
I jinak mají látky, obsažené ve vývaru další pozoruhodné účinky:
Kolagen a želatina podporují růst vlasů, regeneraci a zdravý vzhled kůže a pomáhají udržovat pevné nehty.
Glutamin je důležitou aminokyselinou pro imunitu (a při zátěži se spaluje několikrát rychleji, než aminokyseliny jiné). Kromě toho jde o "lék" na syndrom dráždivého tračníku.
To je oblíbený název "mysteriózní nemoci" moderní doby, která ztěžuje řadě lidí život