Show Email
Tradiční rada tvrdí, že při vaření hub lze přidat cibuli, která údajně změní barvu, pokud jsou houby jedovaté. Bílé cibule značí bezpečnost, zatímco černání naznačuje přítomnost jedovatých hub. Tato metoda je prezentována jako osvědčená zkušenost předků. Tato "babská moudrost" není pravdivá a nemá žádný vědecký základ. Změna barvy cibule při vaření neukazuje na přítomnost jedovatých látek v houbách. Barvu cibule mohou ovlivnit různé chemické reakce nebo přítomnost minerálů v houbách, ale to nijak nesouvisí s toxicitou hub.
Dál budu sbírat jen ty, které opravdu znám - podle našich babiček - při vaření hub !!! . . . Přeposílám pro zajímavost a jednoduchost. Zkušenosti našich předků jsou k nezaplacení ! V A Ř E N Í H U B - Z A J Í M A V Á B A B S K Á R A D A. PŘI VAŘENÍ HUB JE DOBRÉ VLOŽIT SOUČASNĚ DO NÁDOBY S HOUBAMI TAKÉ MENŠÍ AŽ STŘEDNĚ VELKOU BÍLOU CIBULI. PO DOVAŘENÍ HUB SE CIBULE SICE VYHODÍ, ALE SPOLEHLIVĚ NÁM UKÁŽE, JESTLI JSME NEVAŘILI TAKÉ NĚJAKOU HOUBU JEDOVATOU. ZŮSTANE - LI I PO VAŘENÍ CIBULE ČISTÁ BÍLÁ, JE VŠE V POŘÁDKU. POKUD CIBULE VAŘENÍM S HOUBAMI ZČERNÁ, TAK VŠECHNY HOUBY VYHOĎTE, PROTOŽE TAM MÁTE MEZI NIMI URČITĚ I JEDOVATÉ. JE TO LIDOVÁ MOUDROST NAŠICH BABIČEK. A NAŠE BABIČKY SE NIKDY HOUBAMI NEOTRÁVILY.
Podobné e-maily
31419 | Při vaření hub - nad zlato | 2024-10-29 00:26:48 |