Show Email
Autor textu upozorňuje na fakt, že rýže obsahuje arzen a přináší návod, jak snížit obsah arzenu v rýži tak, že se namočí na noc do vody. Není už uvedeno, že Evropský úřad pro bezpečnost potravin stanovil limity pro obsah arzenu v potravinách a také Státní zdravotní ústav obsah arzenu v potravinách kontroluje a dle jeho zpráv v posledních letech dochází k poklesu arzenu, který přijímáme z potravin. Článek, který lze použít jako faktchecking zde: https://plzen.rozhlas.cz/arsen-neni-jen-v-ryzi-ale-i-v-dalsich-potravinach-je-duvod-k-obavam-6713023
Vaření rýže změnit - důležité !!!
Vysoký obsah arzénu má více než polovina prodávané rýže. Voda a rýže v poměru dva ku jedné, hrnec a dvacet minut varu, dokud se voda nevypaří. Obvyklý způsob, jakým lidé vaří rýži. Vědci z univerzity v Belfastu ale přišli s varováním. Arzén se do rýže dostává v