Show Email
text řeší účet za občerstvení výpravy Pekarové Adamové na Tchaj-wan
Markéta Pekarová Adamová není žádné ořezávátko, před cestou na Tchaj-wan je nutné naplnit korýtka. Delegace, letící nejprve do Jižní Koreje a odtud pak na Tchaj-wan, která kvůli nízkému doletu vládního letadla musela podnikat během své cesty do Asie tankovací přestávky v Bahrajnu, v indické Bombaji a v Ho Či Minově městě ve Vietnamu, si totiž objednala palubní stravování za téměř čtvrt milionu korun. Strava na letu na Tchaj-wan za více než 228 tisíc korun prý byla dosti pestrá. "Steak, vanilková Panna Cotta, uzená kuřecí prsa, kachní paté," stálo v objednávce na catering. Co však bylo nejdražší? Pivo a sekt. Dvanáctistupňové plzně si na let Pekarové Adamové stát objednal 288 plechovek za více než 7 tisíc, červeného vína 48 kusů za necelých 9 tisíc, 60 bílých vín za téměř 13 a půl tisíce a prosecca si rovnou stát na dlouhý let na Tchaj-wan "pro jistotu" objednal 240 kusů za 29 tisíc. Téměř šedesát tisíc tak padlo jen na alkohol. A kdože ten výlet zaplatí? Ušetřilo se na důchodcích tak proč se za čtvrt milionu trošku nerozšoupnout.