bg-3-1
Eldariel je veřejnou verzí databáze dezinformačních řetězových e-mailů, které kolují českým kyberprostorem. Umožňuje anonymní přístup široké veřejnosti. Z důvodu informační toxicity je obsah e-mailů strojově zkrácen, aby tato databáze nemohla sloužit k jejich dalšímu šíření. Pro novináře, výzkumníky z akademické sféry apod. je určena plná verze databáze obsahující plnou, nekrácenou verzi obsahu. O přístup lze požádat na adrese cesti.elfove(at)gmail.com, součástí žádosti musí být její zdůvodnění. Čeští elfové si vyhrazují právo před schválením přístupu ověřit identitu žadatele. Případné zájemce upozorňujeme, že databázi na základě požadavků bezpečnostních složek státu neposkytujeme třetím stranám formou kopií, neumožňujeme její automatizované dálkové zpracování a netolerujeme pokusy o její automatické stahování a kopírování.

Ukázat Factcheck

Švýcaři vakcínu na COVID 19 zakázali

Aktualizováno: 2021-05-16 22:42
Publikováno: 2021-05-16 22:42

7822

 

Tvrzení: ŠVÝCAŘI SI POSPÍŠILI A COVID VAKCÍNY ZAKÁZALI.

Co ostatní národy Evropy, nechají si to píchnout v

největším sociálně - biologickém experimentu

všech dob? ŠVÝCAŘI HODLAJÍ ZCELA OBEJÍT

PRAKTICKÉ LÉKAŘE, očkovat se bude na jiných

místech.

 

Fakta: K 9. únoru 2021 jsou ve Švýcarsku schváleny dvě vakcíny.

Společnosti Pfizer/BioNTech jménem  Comirnaty®

Společnosti Moderna jménem COVID-19 Vaccine Moderna®

 

(https://www.bag.admin.ch/bag/en/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/impfen.html)

Očkování ve Švýcarsku probíhá a ke konci ledna jeho stav ukazuje tento graf:

 

https://www.statista.com/statistics/1201848/coronavirus-covid-19-vaccinations-number-by-canton-per-100-population-switzerland/

 

Tvrzení: V MINSTREAMU se o tom moc nemluví, ale důvod k

nervozitě tu je, že M - RNA VAKCÍNY JSOU PRVNÍ

VAKCÍNY V DĚJINÁCH, KTERÉ ZASAHUJÍ PŘÍMO DO

GENETICKÉHO MATERIÁLU PACIENTA A MĚNÍ HO

 

Fakta: Dvě vakcíny proti COVID-19 vyrobené Pfizerem a Modernou jsou založeny na RNA. To znamená, že obsahují malou část virové messengerové RNA (mRNA).

Můžete si mRNA představit jako návod k použití, podle kterého vaše buňky vyrábějí bílkoviny... Tato mRNA ve vakcíně řekne vašim svalovým buňkám, aby vytvořily bílkoviny, z nichž se tvoří výběžky na viru SARS-COV-2 (spike proteiny).

Svalové buňky tyto výběžky vytvoří a pošlou je na vnější povrch buňky.

Váš imunitní systém bude tyto bílkovinné výběžky považovat za cizí a vytvoří protilátky, aby je zablokoval. Bude si pak pamatovat, jak se s těmito výběžky bojuje, pokud se v budoucnosti setkáte se skutečným virem. To vás pomůže ochránit před COVID-19....

Tato mRNA, která se dostane do vašeho těla, se rychle rozloží a neovlivňuje vaši DNA (genetický kód).

Tento návod k použití (mRNA) NIKDY nevstupuje do jádra vašich buněk. Zůstává ve „výrobně“. Nemůže ovlivňovat DNA nebo vaše geny, které jsou uvnitř buněčných jader.

Poté, co se vytvoří bílkovinné výběžky, svalové buňky toto vlákno mRNA z vakcíny navždy zničí.

Samotný bílkovinný výběžek je sám o sobě neškodný a nemůže vás infikovat nebo poškodit vaše svalové buňky. Vakcíny neobsahují žádnou jinou část viru.

 

Tvrzení: Určitě NECHCEME POPÍRAT, JAK NIČIVÝ

DOPAD MÁ COVID-19 NA URČITÉ NÍZKÉ PROCENTO

PACIENTŮ, ale obrovská vakcinační kampaň, která

se rozjela po celém světě, může mít za následek

zatím neznámé problémy pro obrovské množství

lidí.

Fakta: Výraz „URČITÉ NÍZKÉ PROCENTO

PACIENTŮ“ je zavádějící. Český statistický úřad (ČSÚ) zveřejnil 2. února 2021 data za rok 2020, podle nichž loni v Česku zemřelo téměř o 17.000 lidí víc než v roce 2019, jde zhruba o patnáctiprocentní nárůst. Souvislost zvýšeného počtu úmrtí v loňském roce s epidemií covidu-19 je podle demografky Dagmar Dzúrové z Katedry sociální demografie Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy prokazatelná. Týdenní počty takzvaných nadúmrtí, tedy odchylek od dlouhodobého průměru, podle ní jasně souvisí s počty zemřelých na covid-19. "Vzhledem k tomu, že týdenní počty nadúmrtí jasně korelují jak s počty zemřelých na covid, tak se zemřelými na jiné příčiny, souvislost je zde prokazatelná," sdělila ČTK Dzúrová. Mezi jinými příčinami podle ní mohou být i lidé, kteří zemřeli, aniž byli na covid testováni nebo zemřeli až delší dobu po negativním testu. Jejich podíl ale zatím nelze stanovit. Souvislost s koronavirem má podle dat 70 procent případů nadúmrtnosti.

(https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/demografka-souvislost-nadumrti-s-covidem-je-prokazatelna/1990855)

Prudký nárůst počtu zemřelých a COVID-19 jako příčinu jasně prokazuje s porovnání následujících grafů:

 

 

Pokud jde o bezpečnost vakcín:

    • Všechny pokusy s vakcínami se řídí bezpečnostními pravidly. Pfizer a Moderna ve svých studiích dodržovaly všechna tato pravidla.

    • Ve Spojených státech nelze vakcíny používat bez povolení od Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (FDA). U těchto vakcín obdržely společnosti Pfizer a Moderna nouzové povolení od FDA a CDC. Společnosti Pfizer i Moderna musely prokázat, že přínosy jejich vakcín jsou větší než jakákoli rizika. Tyto vakcíny jsou testovány na desítkách tisíc lidí a způsobily pouze mírné vedlejší účinky. Nezpůsobily žádné vážné onemocnění ani smrt.

    • Tyto vakcíny se studují u velkých skupin lidí z různých etnických, rasových a věkových skupin. To je způsob, jak zajistit, aby byly bezpečné pro dospělé napříč širokou věkovou škálou, ras a zdravotních podmínek. Tyto studie byly vedeny nejen americkými vědci a společnostmi, ale účastnili se jich lidé z celého světa.

    • Údaje z těchto studií byly přezkoumány nezávislou skupinou odborníků. Tito odborníci (v oblasti virologie, biostatistiky, etiky a veřejného zdraví) nepracují pro společnosti provádějící výzkum (ani pro žádnou konkurenční společnost) nebo pro vládu. Tito nezávislí odborníci jsou ti, kdo doporučují FDA, zda by vakcína měla být schválena či nikoli. 

(https://www.iniciativa-snih.cz/nejcastejsi-dotazy-kolem-ockovani/)

Tvrzení o neplodnosti způsobené vakcínami (CÍLENĚ POŠKOZOVALY NĚKTERÉ FUNKCE TĚLA, KUPŘÍKLADU OBNOVU BUNĚK, PLODNOST A FUNGOVÁNÍ NERVOVÉ SOUSTAVY ) pochází mimo jiné od bývalého vedoucí výzkumu společnosti Pfizer který tvrdil , že vakcína proti COVID-19 způsobuje ženskou sterilizaci, protože obsahuje protein zvaný syncytin-1. To ovšem není pravda. Vakcíny Pfizer a BioNTech COVID-19 neobsahují protein syncytin-1, který je důležitý pro tvorbu placenty. Vedoucí výzkumu společnosti Pfizer nic takového netvrdil. Uživatelé sociálních médií sdílejí snímek z článku nazvaného „Vedoucí výzkumu společnosti Pfizer: Kovidová vakcína je ženská sterilizace“, aby tvrdili, že vakcína má za následek sterilizaci žen. Informace v článku, který přinesl blog "Health and Money News", jsou připisovány Michaelu Yeadonovi, britskému lékaři v důchodu, který odešel z Pfizeru před devíti lety. Pokusy agentury AP získat jeho vyjádření, byly neúspěšné.

(https://apnews.com/article/fact-checking-afs:Content:9856420671)


Relevantní e-maily
7822 Švýcaři vakcínu na COVID 19 zakázali 2020-12-30 20:55:43